More

    APEL DISPERAT. CRIZĂ majoră de SÂNGE în județ. Stoc DEFICITAR la toate grupele de sânge

    Nevoia de sânge nu se oprește odată cu declanșarea pandemiei de coronavirus!

    Stimați sătmăreni, bolnavii cu afecțiuni grave, internați în spitalele din județ, au mare nevoie de sânge, iar în acest moment stocul de sânge de la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare este deficitar la aproape toate grupele, se arată într-un apel făcut către sătmăreni de Consiliul Județean Satu Mare și Centrul de Transfuzii Sanguine Satu Mare.

    În ultimele săptămâni, numărul mediu de donatori a fost de doar 25/zi, în condițiile în care ar fi nevoie de cel puțin 70 de donatori/zi pentru asigurarea unui stoc optim de sânge.

    ”Dacă nu ați călătorit în afara țării în ultimele 28 de zile, nu ați intrat în contact cu persoane infectate și nu prezentați simptome specifice infecției cu coronavirus, vă rugăm să donați sânge!”, se mai arată în apelul către populație făcut de cele două instituții. 

    La nivelul Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare s-au luat măsuri suplimentare pentru siguranța donatorilor și a personalului centrului. Donatorii primesc măști, se supraveghează dezinfecția riguroasă a mâinilor, se dezinfectează regulat spațiile de donare și se asigură distanțarea optimă a donatorilor.

    Pentru a se deplasa la Centrul de Transfuzie Sanguină, donatorii trebuie să completeze declaraţia pe propria răspundere în care să stipuleze că merg să doneze sânge.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE