More


  ATENȚIE MARE! Ne așteaptă PATRU ZILE GRELE la Satu Mare. GRINDINĂ și FURTUNĂ

  =

  Ne așteaptă patru zile grele la Satu Mare, conform prognozelor elaborate de meteorologi. În cele patru zile vom avea parte de manifestări de instabilitate atmosferică care pot fi însoțite de grindină și furtuni.

  Meteorologii au remis un avertisment de vreme severă valabil de astăzi, de la ora 12.00, până pe data de 31 mai, ora 23.00.

  În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, și la Satu Mare, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii.

  Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

  Acest lucru se datorează unei furtuni care se desfășoară deasupra României și în Peninsula Balcanică format din aerul cald și umed venit din nordul Africii și Marea Mediterană și aerul rece venit din zona Rusiei peste Ucraina.

  Această furtună se va manifesta destul de violent deasupra întregului teritoriu al României.

  Din fericire, județul Satu Mare se află la marginea acestei furtuni și este posibil ca aici să nu se manifeste atât de violent ca în alte zone din țară

  Până acum, județul Satu Mare a scăpat ca prin urechile acului de distrugerile provocate de grindină în aproape toate județele din vestul țării.

  În tot acest interval de timp, temperaturile vor fi modeste la Satu Mare, cu maxime de până la 20 de grade ziua și minime de 9 grade noaptea. Însă din cauza vântul care va bate aproape necontenit, temperaturile resimțite vor fi cu 4-5 grade mai mici.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img