More


  CONSILIUL LOCAL Pasarela dintre Centrul Nou și digul Someșului s-a SCUMPIT. Tarife MAJORATE la Florisal

  =

  Consilierii locali sătmăreni au aprobat, în ultima ședință, noua valoare a lucrărilor de reabilitare integrală a pasarelei care leagă Centrul Nou al municipiului Satu Mare de digul Someșului. Tot cu aceeași ocazie, au fost aprobate și noile tarife ale Florisal în ceea ce privește molozurile provenite din construcții și demolări.

  Pasarela, cu peste 220.000 de lei mai scumpă

  Unul dintre proiectele aprobate de consilierii locali sătmăreni a vizat lucrările de reabilitare integrală a pasarelei care leagă malul Someșului de Centrul Nou al municipiului Satu Mare.

  Valoarea inițială a investiției, de 1.255.393,04 lei fără T.V.A., s-a dovedit a fi una subevaluată.

  ”Rezultă foarte clar faptul că evaluarea costurilor pentru realizarea obiectivului de investiții „Modernizare pasaje pietonale care fac legătura între Centrul Nou și digul de pe malul drept al râului Someș din municipiul Satu Mare” nu mai este actuală, costurile pentru execuția acestui obiectiv de investiții fiind subevaluate. În acest sens s-a solicitat de către Biroul Consultanță Tehnică și Supervizare Lucrări, actualizarea de către proiectantul general a devizelor generale pentru ambele soluții de consolidare”, s-a arătat în raportul de specialitate a acestui proiect de hotărâre.

  S-au propus astfel, două soluții, una în valoare de 1.479.704,53 lei fără TVA, iar alta în valoare de 1.783.617,12 lei fără TVA.

  Consilierii locali sătmăreni au aprobat prima dintre soluțiile propuse, ceea ce înseamnă că pasarela spre râul Someș va fi cu 224.311,49 de lei mai scumpă decât în evaluarea inițială.

  Tarife majorate la moloz

  Tot în ședința de Consiliu Local mai sus amintită, au fost aprobate și noile tarife solicitate de Florisal în ceea ce privește molozul provenit din construcții și demolări.

  Până acum, acest moloz a fost folosit de Florisal pentru a umple Lacul Cubic. În data de 10 martie 2020 a fost semnat procesul verbal de predare-primire, amplasamentul fiind predat firmei executante pentru lucrarea „Transformare zonei degradate Cubic în zonă de petrecere a timpului liber pentru comunitate”.

  După predarea amplasamentului executantul a comunicat faptul că nu mai este necesar umplerea în continuare a zonei cu deşeuri provenite din locuinţe generate de activităţile de reamenajare şi reabilitare interioară şi/sau exterioară a acestora (moloz). Astfel a fost interzis operatorului de salubrizare transportul acestor deşeuri în zona respectivă.

  În aceste condiții, Florisal trebuie să ducă molozurile la Groapa Ecologică de la Doba, unde se percepe un tarif de 115 lei/to + TVA. La care se mai adaugă și cheltuieli de transport pe o distanță de circa 50 km.

  În această situați, tarifele pentru moloz a crescut de la 45 de lei la 225,1 lei pe tonă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img