DECAPITARE. Șefi de instituții sătmărene, EXECUTAȚI de camarila LIBERALĂ

Trei șefi de instituții deconcentrate sătmărene au fost executați astăzi de camarila liberală. Este vorba despre inspectorul școlar general, Călin Durla, despre directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Nicolae Dumuța și, nu în ultimul rând, directorul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare, Bekessy Elisabeta.

Toți trei dovedind că sunt profesioniști desăvârșiți.

Astfel, printre multele sale realizări, putem aminti faptul că, pentru prima dată, directorul APM Satu Mare, Bekessy Elisabeta apus Sătmarul în Cartea Recordurilor. Acum este forțată să se pensioneze deși toți colaboratorii ei au solicitat să rămână în funcție.

De asemenea, Nicolae Dumuța a gestionat ireproșabil criza pestei porcine africane, ceea ce a dus, la un moment dat, la eradicarea acestei boli în județ. Drept răsplată, pentru că a refuzat să își dea demisia, Dumuța a fost delegat pe o perioadă de șase luni în Neamț, în speranța că se va răzgândi (el neputând fi demis) în locul lui, la Satu Mare, fiind adus directorul de la Călărași, foarte probabil din aceleași motive.

Totodată, Călin Durla, a dat dovadă de experiență managerială la conducerea Inspectoratului Școlar Județean, fiind înlocuit acum, în prag de examene naționale, de către o persoană fără nicio experiență managerială.

Vizavi de decapitările PNL, a luat poziție și senatorul PSD de Satu Mare, fostul ministru al Apărării, Gabriel Leș.

”Cred că toate partidele au ce să-și reproșeze atunci când vine vorba despre oportunitatea unor numiri pe funcții. Ceea ce face camarila de partid liberală este fără precedent în lipsa de profesionalism și inadecvare în posturile de conducere.

Este un adevărat desant al neaveniților. Patron de pompe funebre numit director de spital, rubedenii fără studii în funcții de conducere, în posturi publice cheie și lista poate continua.

Același lucru se întâmplă și la nivelul județului Satu Mare, unde după schimbarea Inspectorului General Școlar cu un membru de partid fără cea mai elementară experiență managerială, avem parte de o nouă surpriză marca PNL.

În plină pandemie cel mai apreciat profesionist din fruntea Agenției pentru Protecția Mediului este înlocuit cu un client de partid. Același lucru s-a întâmplat la Direcția Sanitar-Veterinară.

Cunosc foarte bine aceste instituții, sunt funcții tehnice, de mare responsabilitate, care nu pot fi date pe mâna unor novici. Deprofesionalizarea și incompetența a devenit un fenomen propagat de PNL la scară națională. Opriți-vă!”, a spus Gabriel Leș.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Judoka de la CSM Satu Mare, pe Creasta Cocoșului

Judoka de la CSM Satu Mare au participat la o drumetie in muntii Gutâi pana pe varful Creasta Cocosului. In aceasta perioada judoka satmareni isi...

Rally Raid / BAJA – Satu Mare la final

Prima etapă a Campionatul Național de Rally Raid România, organizată în județul Satu Mare la sfârșitul acestei săptămâni, s-a încheiat sâmbătă, 11 iulie, cu...

Prima de relocare pentru cei care-schimbă domiciliul din cauza job-ului

De primă de relocare beneficiază șomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate...

Razie împotriva alcoliștilor care s-au urcat la volan

Poliţiştii sătmăreni continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie, pe raza judeţului. Astfel, vineri dimineață, în intervalul orar...

Desant în miez de noapte

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Satu Mare, în ultimele 24 de ore au fost desfăşurate în zone aglomerate, centre...