More


  DECIZIE Consilierii județeni au alocat fonduri pentru a sprijini serviciile sociale

  =

  Consiliul Județean Satu Mare sprijină serviciile sociale publice și private în gestionarea situației create de noul coronavirus. Astfel, în ultima ședință, consilierii județeni sătmăreni au aprobat alocarea de fonduri necesare pentru funcționarea, în condiții normale, a activității acestui sector.

  Pentru personalul din servicii sociale publice şi private, aflat în izolare preventivă la locul de muncă

  În cadrul ședinței ordinare desfășurată la finele săptămânii trecute, consilierii județeni au aprobat suplimentarea cheltuielilor pentru personalul din servicii sociale publice şi private, aflat în izolare preventivă la locul de muncă, cu suma de 653.000 de lei.

  O parte din acești bani vor ajunge la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, precum și la furnizori privați de servicii sociale.

  Fond suplimentat pentru proiectele sociale

  S-a reluat activitatea de evaluare a proiectelor sociale depuse spre finanțare de către asociațiile non-profit, proiecte care nu au putut fi evaluate până acum deoarece unele asociații și fundații și-au întrerupt activitatea în perioada stării de urgență.

  Pentru susținerea acestor proiecte, prin Legea 350/2005, consilierii județeni au suplimentat fondul de 1,8 milioane de lei alocat pentru anul 2020, cu suma de 177.280 de lei, astfel încât să ajutăm un număr cât mai mare de persoane dezavantajate din punct de vedere social.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img