More


  DECIZIE. Încep LUCRĂRILE la al TREILEA POD. Ce vor putea VEDEA sătmărenii în toamnă

  =

  Concernul Strabag va începe, în prima parte a lunii iunie, lucrările efective ale celui de-al treilea pod peste râul Someș. Anunțul a fost făcut miercuri seara, în direct la Nord Vest TV de managerul NVTV și Gazeta de Nord Vest, Mircea Govor, în cadrul emisiunii Actualitatea Sătmăreană, realizată de Florin Mureșan. 

  Potrivit lui Govor, în prima parte se va lucra mai mult în apă unde va fi realizată partea de fundație și de susținere a podului. Undeva prin luna septembrie sătmărenii vor putea vedea silueta podului ieșind din apă.

  ”Cei de la Strabag sunt foarte serioși. Eu colaborez cu ei și sunt foarte mulțumit de felul în care se organizează și muncesc. Am ferma convingere că vor duce la bun sfârșit construirea acestui pod, mult așteptat de sătmăreni, fără nicio problemă”, a declarat Mircea Govor în contextul mai sus menționat.

  Valoarea totală a acestei investiții este de 196,5 milioane de lei, din care râmân cele 24,6 milioane lei pentru studii și proiectare, însă lucrările de construcție se ridică la aproape 172 milioane lei.

  Ținând cont de cele arătate mai sus rezultă că finanțarea obiectivului va avea următoarea structură:
  – 115.247.935,20 lei cu TVA din surse proprii ale Consiliului local al Municipiului Satu Mare, credite contractate, obligațiuni emise de municipalitate sau din alte fonduri legal constituite
  – 81.344.496,80 lei cu TVA din fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

  Cel de-al treilea pod peste râul Someș va fi construit la Satu Mare cu o rampă de urcare de pe strada Ștrandului, de pe malul drept, și o rampă în zona fostului magazin Interex din Micro 17.

  Conform raportului de specialitate, structura celui de-al treilea Pod va fi suținută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oțel special, dispuse simetric în sistem semiharpă. De asemenea, se mai prevede amenajarea a patru benzi de circulație, cu câte două benzi pe sens, două trotuare prevăzute cu parapet pietonal și o pistă pentru bicicliști.

  Pentru accesul de pe diguri pe trotuarele podului se prevăd patru scări, câte două scări pe fiecare dig, iar pentru siguranța circulației pietonale se vor amplasa parapeți metalici de protecție pe rampe, viaducte și pod precum și pe scările de acces de pe diguri.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img