More  DJ pentru digitalizare, de la Satu Mare!

  Pe fondul pandemiei, școala s-a mutat în on-line și cum nimeni nu a fos pregătit pentru așa ceva, mulți copii nu au avut acces individual la un dispozitiv funcțional, gen laptop, tabletă, desktop – pentru a participa la cursurile zilnice. Cei mai afectați în acest caz au fost copii instituționalizați care locuiesc în Case de Tip Familial sau Centre, câte 8, 11, chiar 37 precum cei de la ,,Floare de Colț” – Halmeu. În județul Satu Mare sunt 17 astfel de locații, în care în total sunt instituționalizați, 187 de copii.

  Pentru că an de an, de 1 iunie, Fundația Maria iar de acum Asociația Acces la Viitor – organizează pentru aceștia o petrecere de ziua lor, de data aceasta dorința lor, a fost să îi ajutăm să poată participa la școala on-line. Așa s-a născut un nou proiect – DJ PENTRU DIGITALIZARE cu scopul de a da Acces la Educație copiilor instituționalizați din Satu Mare prin achiziționarea de tablete cu ajutorul donațiilor.

  Despre eveniment au vorbit marți seara la Actualuitatea sătmăreană , Ovidiu Matioc și Dacian Codreanu, doi dintre inițiatorii acțiunii.

  ”17 DJ, s-au alăturat și vin să suțină această cauză printr-un live stream show – un eveniment caritabil de strângere de fonduri pentru achiziționarea acestor tablete. Ne-am dori să putem strange fondurile necesare achiziționării tuturor tabletelor. ” a spus Ovidiu Matioc la Nord Vest TV. Acesta a amintit că din păcate guvernanții care au promis tablet copiilor pentru școala online s-au gândit doar la cei cu posibilități financiare reduse….Dar nu și la copii instituționalizati.

  ”Noi le vom da tablet care vor rămâne pentru totdeauna la acești copii. Nu vor fi nevoiți să le înapoieze școlii la terminarea anului școlar” a punctat Ovidiu Matioc.

  Cei 17 artiști ce vin la Satu Mare să mixeze live la DJ PENTRU DIGITALIZARE sunt: DJ Dark, DJ Mentol, DJ Aya, DJ Dacian, DJ Albin, DJ Kaczka, DJ Bia, DJ NRB, DJ BRN, DJ Mini, DJ Kamil S, DJ The WLT, DJ Soso, DJ Andrei Traista, DJ Zoli Bohak, DJ Roly K, DJ Onuc, DJ George și MC SHUTHY. Evenimentul va fi transmis live în 30 – 31 mai 2020, pe Facebook, Instagram, YouTube și va fi moderat de Ovidiu Matioc avându-l invitat pe Unguru Bulan.

  ”Sunt DJ foarte cunoscuți, unii dintre ei cu prestații appreciate la marile festivaluri, inclusiv
  UNTOLD. Mă bucur că au răspuns fără reținere invitației noastre. Sunt convins că dacă nu erau restricțiile legate de pandemie acest minifestival ar fi umplut Piața 25 Octombrie” a spus Dacian Codreanu.

  NORD VEST TV va transmiteîn direct în zilele de 30 și 31 mai, începând cu ora 17 evoluțiile DJ ilor.

  Cristian Stan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE