More


  FOTO INCREDIBIL. URSOAICĂ FOTOGRAFIATĂ în una dintre pădurile județului. A fost observat și în zona PENSIUNILOR

  - Advertisement -

  Prin bunăvoința domnului pădurar Șnep Bogdan, avem două poze cu ursul care sălăsluiește în zona văii Brada Mare, în Munții Oașului, și care datorită lipsei activității turistice datorate restricțiilor impuse de pandemia Covid-19 și-a lărgit ,,zona de patrulare” în vederea procurării hranei, fiind observat în apropierea pensiunilor de la Luna Șes.

  Este vorba despre o ursoaică destul de mare care este însoțită și de doi pui. În aceste condiții, o eventuală întâlnire cu ursoaica ar fi foarte periculoasă.

  În această ordine de idei, salvamontiștii sătmăreni le recomandă turiștilor șă nu facă drumeții solitare, deplasarea pe munte să se facă în grupuri restrânse de câte 2-3 persoane, cu respectarea distanțării sociale și doar pe traseele amenajate.

  Nu uitați, echipele Salvamont Romania, prietenii Dumneavoastră de pe cărările munților, singurele structuri care dețin personal pregătit profesional și atestat pentru a interveni în soluționarea accidentelor montane, pot fi alertate prin sistemul unic de urgență și aplicația 112, iar, absolut orice informații despre zona montană se pot obține prin intermediul Dispeceratului Național Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicația SALVAMONT-Vodafone pentru telefoanele mobile.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img