More


  INEXPLICABIL. BLOCAJ în Vama PETEA. Nimeni NU INTRĂ, nimeni NU IESE

  =

  Cu toate că aseară, ministrul român de interne, Ion-Marcel VELA, a anuțat ieri, după întâlnirea cu omologul său maghiar, Sándor PINTÉR că începând cu data de 21 mai a.c., ora 06.00, la graniţa româno-ungară sunt deschise zece puncte de trecere a frontierei, printre care P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare și P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare, situația din cele două vămi nu este nici pe departe așa.

  Cel puțin în Vama Petea, tranzitul este blocat de autoritățile maghiare care nu lasă pe nimeni nici să intre, nici să iasă. Cu excepția lucrătorilor transfrontalieri și a șoferilor de TIR și a celorlalți transportatori.

  Acest lucru a fost confirmat pentru Gazeta de Nord Vest și Iulia Stan de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, de care aparține și județul Satu Mare. Aceasta a afirmat că în momentul de față autoritățile maghiare nu permit nici intrarea, nici ieșirea în România prin Vama Petea, însă polițiștii de frontieră sunt prezenți în vamă și dacă se prezintă vreun român la controlul vamal, acestuia i se va face formalitățile în acest caz.

  Însă cetățenilor români nu li se permite să intre în Vama Petea de către autoritățile maghiare. Autoritățile de frontieră maghiare nu au informat autoritățile similare române despre decizia luată.

  Cel puțin până când actuala decizie va fi luată, românilor care au dorit să intre prin vama Petea în țară li se recomandă să folosească un alt punct de trecere al frontierei unde autoritățile maghiare permit acest lucru.

  STIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE….  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img