More


  Măști gratuite, oferite de Primăria Satu Mare

  - Advertisement -

  Primăria Satu Marea început împărțirea de măști gratuite. Primii beneficiari au fost ONG-uri, asociațiile de pensionari și cultele religioase. În total, Primăria va împărți 89.500 de măști, acestea provenind din lotul confiscate de Poliția de Frontieră în Vama Petea și repeartizate de Instituția Prefectului tuturor primăriilor din județ.

  Cine sunt beneficiarii
  Printre beneficiari vor fi și toți elevii care vor susține examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională, precum și profesorii supraveghetori.

  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit ca lotul de 89.500 de măști să fie împărțite către Crucea Roșie Satu Mare, Organizația Caritas, Serviciul de Ajutor Maltez, Fundația Hans Lindner, Asociația O masă caldă, Asociația Stea, Asociația Sf. Acoperământ a Maicii Domnului, Protopopiatul Ortodox, Episcopia Romano-Catolică, Protopopiatul Reformat, Protopopiatul Greco-Catolic (Român), Protopopiatul Greco-Catolic (Maghiar), Biserica Penticostală, Alte culte (baptiști, unitarieni, evanghelici etc.), Asociația Județeană a Pensionarilor Satu Mare, Liga Pensionarilor Unirea, Asociația Pensionarilor Barátság Nyugdjas Klub, Asociația Pensionarilor Armonia și unități de învătământ (examene de capacitate, bacalaureat).

  Totodată, o parte din măști se află la dispoziția angajaților instituțiilor publice care intră în contact direct cu cetățenii: Direcția de Asistență Socială, Poliția Locală, Direcția Evidența Persoanelor, Administrația Domeniului Public, Transurban SA, Apaserv Satu Mare SA, Muzeul Județean Satu Mare și Primăria Municipiului Satu Mare.

  Donație și de la Guvernul Ungariei
  Un lot de 60.000 de măști de protecție oferite de Guvernul Ungariei a fost distribuit în județ. Astfel, dintre acestea, 30.000 au fost predate Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare. Măștile vor fi utilizate începând cu data de 2 iunie, atunci când profesorii vor începe pregătirea absolvenților de clasa a VIII-a și a XII-a pentru examenul de Evaluare Națională și bacalaureat. În prezent, siguranța lor este prioritatea noastră!

  La cererea UDMR au ajuns în România 1 milion de măști chirurgicale de unică folosință. Este vorba despre o donație privată, care a sosit în țară cu ajutorul guvernului maghiar.

  În afară de instituțiile de învățământ, 7.000 de măști de protecție au fost oferite Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, 5.000 de măști Spitalului Municipal Carei, 3.000 de măști Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș, 3.000 Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, alte 3.000 Centrului de Transfuzie Sanguină, 1.000 de măști au ajuns la Serviciul Județean de Ambulanță Satu Mare și 8.000 de măști la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

  Tot la solicitarea UDMR, în urmă cu o lună a mai sosit în România un transport de ajutoare. Atunci am cerut măști, mănuși, haine de protecție și dezinfectante pentru cei care se luptă cu pandemia în linia întâi: cadrele medicale din spitale și medicii de familie.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img