More


  Măsuri noi de protecţie la locul de muncă pe perioada stării de alertă

  - Advertisement -

  Mai multe instituţii din Satu Mare au repornit activitatea cu publicul începând de luni, odată cu ieşirea din starea de urgenţă. Spre exemplu, Primăria Satu Mare a anunţat că, din 18 mai, reia activitatea integrală cu publicul, însă sătmărenii vor trebui să poarte măşti.

  Cu temperatura verificată
  La Primăria Satu Mare vor trebui respectate condiţiile de prevenire a transmiterii Covid-19.
  “Accesul este permis numai cu mască de protecţie şi cu verificarea temperaturii la poarta de acces, atât pentru cetăţeni, cât şi pentru angajaţi.. Totodată, accesul publicului la etajele superioare ale clădirii Primăriei Satu Mare rămâne închis, relaţia cu publicul asigurându-se într-un birou special amenajat la parterul instituției. “, se arată într-o informare trimisă de reprezentanţii municipalităţii.

  Aceştia subliniază că suprafețele de contact vor fi dezinfectate în fiecare oră.

  Programul cu pubicul este între orele 10.00-12.00 în zilele de luni, miercuri și vineri, respective 10.00-14.00 marți și joi pentru depuneri de acte. Ridicarea actelor se face între orele 14.00-15.00.

  GHID anti-coronavirus
  Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a publicat Ordinul privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS CoV-2 la locul de muncă, pe perioada stării de alertă şi Ghidul pentru revenirea la muncă în condiţii de siguranţă pentru angajaţi şi pentru angajatori.

  Potrivit unui anunţ al MMPS, documentul stabileşte măsurile pe care toţi angajatorii din sectorul public şi din privat trebuie să le implementeze pe durata stării de alertă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS CoV-2.

  „Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a publicat pe site Ordinul privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS Cov-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţii la locul de muncă în condiţii de securitate şi sănătate în muncă, pe perioada stării de alertă. Ordinul comun este semnat de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru şi de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru”, menţionează MMPS.

  Potrivit ordinului, pe durata stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţii la locul de muncă în condiţii de securitate şi sănătate în muncă, toţi angajatorii din sectorul public şi din privat implementează următoarele măsuri:

  – reinstruiesc în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă toţi lucrătorii care au stat la domiciliu în perioada stării de urgenţă, şomaj tehnic, telemuncă, muncă la domiciliu etc., iar reinstruirea trebuie să fie adaptată noilor riscuri reprezentate de infecţia cu SARS CoV-2 şi se va desfăşura în timpul programului normal de lucru al lucrătorilor

  – reprezentanţii lucrătorilor cu răspunderi specifice în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au dreptul la instruire corespunzătoare noului risc reprezentat de infecţia cu SARS CoV-2

  – stabilesc activităţile care pot fi continuate şi/sau adaptate, în funcţie de specificul acestora şi de resursele disponibile, şi implementează măsurile necesare pentru reluarea şi/sau menţinerea activităţii, în condiţiile respectării măsurilor de prevenire a răspândirii SARS CoV-2, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu – care poate rămâne o prioritate; identifică riscurile specifice condiţiilor de contaminare epidemiologică şi actualizează documentul de evaluare a riscurilor pentru securitatea şi sănătatea angajaţilor la noile condiţii de desfăşurare a activităţii, în vederea luării măsurilor necesare pentru combaterea răspândirii SARS CoV-2

  – stabilesc consultări cu reprezentanţii angajaţilor cu responsabilităţi specifice în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi, după caz, cu membrii Comitetului de Securitate şi Sănătate în Muncă.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img