Mircea Govor: “Avem un guvern de nota 1!”

Invitat miercuri seara în emisiunea Actualitatea sătmăreană de la Nord Vest TV, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, Mircea Govor, s-a declarat total nemulțumit de activitatea guvernului liberal în perioada pandemiei.

Mircea Govor felicită autorităţile judeţene
”Avem un guvern de nota 1. După părerea mea, e cel mai slab guvern din ultimii 30 de ani pe care l-a avut România. Nu merg mai departe decât văd bătaia de joc pe care o trăiesc în aceste zile românii care se întorc de la muncă din străinătate. Sunt ținuți la vamă ore în șir. Nu mai vorbesc de situația creată la Aeroportul din Cluj când, în plină stare de urgență, au plecat mii de români din zona carantinată la muncă în Germania. Unii ne-ar vrea probabil o colonie nemțească”, a spus Mircea Govor.

Acesta a ținut să felicite autoritățile locale pentru modul în care au gestionat criza COVID 19.

”Guvernul a lăsat tot greul pe umerii autorităților locale. Noroc că la Satu Mare lucrurile au fost gestionate corect și pentru acest lucru merită toți felicitați. De la președintele Consiliului Județean, prefect, conducerea Spitalului Județean, a celui din Carei până la primarii din Satu Mare, Carei sau Negrești-Oaș”, a punctat fostul vicepreședinte al Consiliului Județean.

Acesta a ținut să sublinieze că s-a retras din viața publică și e doar un simplu membru de partid al PSD deoarece a considerat că așa e corect. ”Am făcut un pas în spate și până nu-mi rezolv definitiv problemele juridice nu voi mai ocupa o funcție publică”.

În emisiunea de miercuri seara au intervenit prin videocall și doi oameni de afaceri din Franța și, respectiv, Italia.

Gică Cârciu, antreprenor din Bixad stabilit de ani buni la Paris, a vorbit despre situația românilor plecați la muncă în Hexagon, iar Mihai Ofimiaș, despre cea a românilor din Italia.

Guvernul francez ajută firmele cu împrumuturi bancare garantate de stat
” Viața nu va mai fi la fel aici în Paris după această pandemie. Orașul e trist, lume puțină, toți cu mască…Legat de partea economică, guvernul francez încearcă nu să pompeze bani, ci să ajute firmele prin împrumuturi bancare garantate de stat. Avem oameni în șomaj, dar încerc să nu dau muncitorii afară. Românii de aici nu cred că se vor întoarce mulți acasă definitiv de frica coronavirusului”, a spus Gică Cârciu. Întrebat când se va întoarce acasă, omul de afaceri a declarat: ”Pentru ce să vin? Să mă țină ore în șir la vamă?! Apoi să stau 14 zile în carantină…E slab guvernul de la București. Nu se poate face comparație între măsurile de aici și cele din România”, a mai spus Gică Cârciu.

În Italia multe firme se vor închide
Din Italia , Mihai Ofimiaș, maramureșean plecat de peste 20 de ani la Roma și patronul unei firme de construcții, a recunoscut că situația e la limită…” Aici multe firme se vor închide. Mulți patroni cu care am vorbit ar prefera să se angajeze la stat sau în altă parte pe un salariu fix decât să se mai chinuie. Criza a lovit puternic…Iar ajutoarele au venit și nu prea…Legat de români, aceștia pare-se că vor prefera să vină acasă în România și să rămână dacă au o mică proprietate…În Italia va fi greu în viitorul apropiat”, a punctat Mihai Ofimiaș.

Emisiunea Actualitatea sătmăreană de miercuri seara poate fi urmărită pe pagina de facebook a Nord Vest TV și Gazeta de Nord- Vest.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

PREMIERĂ! Doi sătmăreni în numărul din mai al National Geographic România

Numărul din luna mai a revistei National Geographic din Statele Unite prezintă o premieră pentru județul Satu Mare. Pentru prima dată, în cadrul paginilor...

Mircea Govor: “Avem un guvern de nota 1!”

Invitat miercuri seara în emisiunea Actualitatea sătmăreană de la Nord Vest TV, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, Mircea Govor, s-a declarat total nemulțumit de...

PNL nu a înţeles nici acum că este nevoie de un parteneriat real între cetăţean şi autorităţi, nu de bici

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că PNL nu a înţeles nici acum că “restricţiile şi îngrădirile la nesfârşit” nu reprezintă...

IOANA BRAN: “Am votat „pentru” considerând că sănătatea românilor este mai importantă decât orice dispută politică”

Cu 372 de voturi „pentru”, am adoptat în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului Hotărârea privind încuviințarea Stării de Alertă pe întreg teritoriul...

Cu sau fără mănuși???

Dilemă mare în ultima vreme printre români. Sunt sau nu utile măștile? E legal să ni se ia temperatura la intrarea în supermarket? Ori,...