Planul de activități pentru perioada următoare a Filarmonicii ”Dinu Lipatti”!

1. MUZICĂ SACRĂ
Se dorește realizarea de parteneriate cu bisericile din Satu Mare pentru promovarea și derularea evenimentelor. Acest proiect constă în susținerea unor mini concerte în curtea bisericilor din oraș, susținute înainte sau după slujbă, respectând limita de distanțare și de prevenire a răspândirii virusului Covid-19. Cu acest program dorim să integrăm muzica sacră în viața societății și să îi aducem mai aproape de muzica clasică sacră.

2. MINUTE EDUCATIVE
Continuarea parteneriatului cu Asociația ”Copiii de cristal sunt cheia sufletului” și cu DGAPSC în cadrul căruia artiști instrumentiști din cadrul filarmonicii susțin ore online prin filmulețe educative pentru copiii din centru încercând să îi apropiem copiii în mod atractiv de muzica clasică.

3.CONCERTE ÎN AER LIBER
De asemenea, se dorește realizarea de parteneriate cu instituții culturale din Satu Mare pentru promovarea și derularea evenimentelor:- Mini concerte în aer liber unde numărul participanților la eveniment va fi controlată; se va limita numărul de participanți și contactul dintre ei: • Mini concerte în curtea Muzeului Județean Satu Mare, cu participare limitată. • Concerte în Cetatea din Ardud, unde spațiul este închis și se poate limita numărul de persoane prezente, cu repertoriu specific locului. • Concerte în Castelul din Carei, cu participare limitată, cu formații, cu repertoriu specific locului și distribuției orchestrei.

4. STAGIUNE ONLINE
Acest proiect constă în: – Înregistrări la locul evenimentelor și difuzarea acestora în mediul online pentru a duce bucuria și emoția concertelor în casa publicul nostru de acasă și pentru a compensa lipsa noastră de pe scenă. – Difuzarea, în continuare a concertelor din arhivă, în fiecare săptămână. – Promovarea evenimentelor pe pagina de Facebook a filarmonicii.- Difuzarea concertelor în direct cu soliștii filarmonicii.- Difuzarea mesajelor video de la artiștii instrumentiști ai filarmonicii interpetând diferite piese, studii. – Mesaje video pentru public de la dirijori și soliști importanți pe plan național, programați în stagiunea 2019-2020 ale căror concerte au fost anulate, astfel exprimându-ne părerea de rău pentru anularea acestora.

5. MATINEU MUZEAL MUZICAL
Parteneriat cu Muzeul Județean Satu Mare și Consiliul Județean Satu Mare în cadrul căruia Filarmonica va susține mini concerte săptămânale la sediul muzeului susținute de artiștii filarmonicii în formații mici sau individual.

6. #STAIACASĂ
În cadrul acestui proiect dorim să realizăm: – Repetiții pe compartimente, în grupuri restrânse respectând măsurile de siguranță. – Pregătirea repertoriului stagiunii 2019-2020/ 2020-2021 în funcție de situația prezentă pentru angajații care aparțin grupurilor vulnerabile (persoane cu boli cronice, persoane cu vârstă peste 65 ani) pentru a fi protejați. Ei nu trebuie să participe în această etapă la repetiții, mini concerte dacă nu doresc acest lucru.

Conducerea Filarmonicii își dorește ca această revenire la normalitate să se realizeze în condiții de maximă siguranță atât pentru noi, colectivul filarmonicii, cât și pentru publicul nostru drag.

”Dorim ca această revenire să fie tratată cu responsabilitate și respect de ambele părți, și să reprezinte o sursă de bucurie și de împlinire pentru toți. Sperăm să ne revedem în curând pentru a satisface publicul nostru”, se arată în informarea făcută de Filarmonica Dinu Lipatti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Casa Noastră – 100 de ani de la înființarea primei bănci românești municipale în Satu Mare

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la înființarea primei bănci românești în municipiul Satu Mare, în 1920. Mai jos am preluat un...

Măcelăria care nu este profi

Unii angajați ai magazinului din Micro 17, nu sunt nici pe departe profi. Este și cazul angajatei de la raionul de carne, o doamnă...

La vama Csengersima, are loc o revizia tehnică totală a cântarelor. Trafic mult îngreunat pentru automarfare la Petea.

         Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat conducerile Inspectoratelor Teritoriale ale Polițiilor de Frontieră apropiate de Satu Mare că în...

Amenzi usturătoare aplicate de DSVSA

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în cursul săptămânii trecute, 97 acțiuni de control. Verificările au vizat:...

Patru vindecări și niciun caz nou la Satu Mare

Dacă la nivel județean situația în ceea ce privește pandemia de coronavirus se îmbunătățește, la nivel național situația devine tragică. Aproape 1750 de cazuri...