More


  Polițistul “zburător”, în continuare în Vama Petea

  =

  Polițistul de frontieră prins lângă un apartament în care au fost depistate culturi de canabis după inițial fusese în acel apartament dar a sărit pe geam nu a fost suspendat de conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF)Sighetu Marmației pe durata anchetei desfășurată de procurorii DIICOT. Astfel că polițistul zburător (pe geam), fost șef de tură în Vama Patea, merge în continuare la muncă. În schimb, a fost demarată și o anchetă internă.

  De unde a pornit totul
  La data de 18.05.2020, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare au efectuat două percheziții domiciliare, ocazie cu care au fost găsite și ridicate un număr de 17 plante de cannabis în diferite stadii de dezvoltare, în cantitate de aproximativ 6 kg masă verde, aproximativ 700 de grame de materie vegetală uscată (muguri), ambalată în pungi tip ziplock și în cutii, 2 instalații speciale destinate creşterii plantelor de cannabis în condiţii ”indoor”, prevăzute cu ventilatoare, dispozitive de climatizare și lămpi UV, un cântar electronic de mare precizie, 2 dispozitive de mărunţit (grindere), 3 telefoane mobile, precum și sumele de 27.000 Euro și 3.686 lei.
  Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, într-unul dintre apartamente au fost identificați și suspecții M.A.V. și N.V.C., acesta din urmă încercând să fugă din apartament sărind pe geam, fiind prins și imobilizat, constatându-se cu ocazia legitimării acestuia că este lucrător de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

  Polițistul de frontieră nu a fost suspendat
  Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)au demarat o anchetă, iar prorpietarul apartamentului a fost arestat. Mulți s-ar fi așteptat ca polițistul de frontieră să fie suspendat din funcție pe durata anchetei procurorilor DIICOT, mai ales că a fost prins la locul faptei, adevărat, după ce a sărit pe geam, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

  Polițistul zburător, cum îi spun unii, fost șef de tură în Vama Petea, merge liniștit la muncă în continuare. Doar că acum nu mai este șef de tură ci lucrează opt ore la birouri în Vama Petea. Cu alte cuvinte, merge zilnic la serviciu, mare lucru nu face la birouri, și după opt ore merge liniștit acasă.

  Explicația acestei decizii constă în faptul că acest polițist este cercetat în ancheta procurorilor DIICOT în calitate de suspect, nu de inculpat. Astfel că, cel puțin până în momentul în care procurorii DIICOT vor decide dacă îi va fi schimbată calitatea din suspect în inculpat sau până ce va exista o sentință judecătorească, polițistul de frontieră nu va fi suspendat din funcție.

  Anchetă și în sânul ITPF Sighetu Marmației
  În paralel cu ancheta procuroriilor DIICOT, și conducerea ITPF Sighetu Marmației a demarat o procedură de cercetare prealabilă a polițistului.

  ”În data de 18.05.2020, ITPF Sighetu Marmației a fost informat ca pe timpul unor descinderi în cadrul unei acțiuni antidrog desfășurate pe raza municipiului Satu Mare, a fost identificat un lucrător din cadrul Inspectoratului Teritorial Poliției de Frontieră Sighetu Marmației la una din locații. În cauză sunt efectuate cercetări de către DIICOT.

  Drept urmare, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a demarat procedura de cercetare prealabilă a lucrătorului în cauză, conform Legii 360 din 2002, privind statutul polițistului, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun”, se arată într-o informare făcută de ITPF Sighetu Marmației.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img