PRECIZARE. Deocamdată TREBUIE DECLARAȚII dacă ieșiți din LOCALITATE. Abia MARȚI vom ști mai multeCu toate că în lege se prevede că pentru deplasarea într-o zonă metropolitană nu este necesară completarea declarației pe proprie răspundere, sătmărenii care vor dori să circule dintr-o localitate în alta, cel puțin deocamdată, vor trebui să completeze o astfel de declarație.

Prefectura Satu Mare precizează că, deocamdată, nu există constituită juridic nicio zonă metropolitană,astfel că prevederile legale cu privire la această zonă nu pot fi aplicate.

”În județul Satu Mare, în acest moment nu este definită juridic o arie administrativ-teritorială a zonei metropolitane.

Împreună cu specialiști din cadrul Consiliului Județean Satu Mare se analizează posibilitatea asimilării zonelor periurbane, respectiv a comunelor situate în jurul orașelor ca zone metropolitane, în cadrul cărora să se aplice prevederile din anexa la Hotărârea CNSU nr. 24 din 14.05.2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARSCoV-2.

Urmează ca lista unităților administrativ-teritoriale din cadrul zonei metropolitane să fie clarificată și comunicată publicului până cel târziu marți, 19 mai 2020.”, se arată în comunicarea făcutăde Prefectura Satu Mare.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts