More


  Proiectul ROSE, Școala – esența viitorului, la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși”

  =

  Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” din Satu Mare desfășoară în al treilea an școlar consecutiv proiectul R.O.S.E. intitulat ”Școala –esența viitorului”. Proiectul a fost depus și aprobat în cadrul primei runde a Schemei de Granturi pentru Licee finanțate prin Proiectul privind învățămantul secundar/ROSE. Acesta se desfășoară pe patru ani școlari, 2017 – 2021, cuprinzând activități didactice remediale, activități de consiliere, îndrumare și orientare în carieră și excursii de documentare. Grupul țintă este format din 60 de elevi ai claselor de liceu, care participă la activități didactice remediale la: limba și literatura română, matematică, bilologie, limba engleză și consiliere. De asemenea, elevii iau și o masă caldă la cantina liceului.

  Cei 60 de elevi au fost selectați pe baza rezultatelor la învățătură
  În al doilea an de proiect, elevii au efectuat și o excursie tematică de 3 zile, în cadrul căreia au vizitat Universitatea Tehnică Cluj și Universitatea Transilvania Brașov. Proiectul ROSE a contribuit și la modernizarea clădirii liceului prin amenajarea unei săli de clasă cu mobilier modern respectiv s-au achiziționat pachete IT, consumabile suma grantului mediu pentru cei patru ani fiind de 100.000 euro.

  Coordonatorul proiectului este directorul unității de învățământ prof. Șimon Daniela Liana, iar din echipa de proiect fac parte: dir. adj. prof. Pop Olivia și contabilul liceului Chirică Daniel. Activitățile didactice remediale sunt desfășurate de profesorii instituției de învățământ: limba și literatura română – prof. Marina Laura și prof. Gherman Adriana; matematică – prof. Vereș Liliana și prof. Grad Aurelia, biologie – prof. Harca Marioara și prof. Șimon Daniela iar la limba engleză – prof. Pop Olivia. Așteptăm ca prin participarea la aceste programe să se diminueze obstacolele ce stau în calea învățării eficiente respectiv să crească motivația elevilor pentru învățătură și pentru finalizarea studiilor cu obținerea diplomei de bacalaureat.
  Prof. Pop Olivia  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img