More


  REALITATE. Satu Mare – unul dintre cele mai SIGURE județe. Poate fi considerat NOROCOS

  - Advertisement -

  Județul Satu Mare este unul dintre cele mai sigure județe din țară în ceea ce privește pericolul infectării cu coronavirus. De acest lucru este de părere și Robert Laszlo, directorul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Satu Mare. 

  Într-o postare pe Facebook, acesta explică și de ce consideră el că lucrurile stau așa.

  ”În această criză provocată de noul coronavirus, județul Satu Mare poate fi considerat, drept unul norocos. Cu toate că are trei puncte de trecere a frontierei, două spre Ungaria și unul spre Ucraina, ceea ce face ca traficul transfrontalier să fie unul deosebit de intens, grație măsurilor luate de către autoritățile locale, efectele pandemiei sunt extrem de limitate, astfel că județul nostru se află printre cele cu un număr foarte mic de infecții, situându-se pe ultimul loc în ceea ce privește numărul de cazuri dintre județele de frontieră.

  Faptul că, de mai multe zile nu s-a înregistrat niciun nou caz de infectare, demonstrează și responsabilitatea sătmărenilor care, coroborată cu măsurile prompte ale autorităților, face ca pentru sătmăreni situația să fie una liniștitoare, astfel că efectele negative economice și sociale ale acestei pandemii pot fi în scurtă vreme anihilate”, a postat Robert Laszlo. 

  Cifrele par a-i da dreptate lui Robert Laszlo. Satu Mare se numără printre puținele județe din țară care, de trei zile încoace nu a mai raportat niciun caz, și care, de mai bine de o săptămână a fost raportat un sigur caz.

  În timp ce, de circa două săptămâni în județ au fost înregistrate aproape 15 vindecări.

  În total, în județ sunt confirmate 54 de cazuri de coronavirus, 36 de vindecări și opt decese.

  Active, mai sunt în total, doar zece cazuri.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img