More


  Rețea de apă și canalizare la Gerăușa, proiect elaborat de Primăria Ardud

  - Advertisement -

  Locuitorii din Gerăușa vor avea rețea de apă, canalizare și o stație proprie de epurare, asta după ce, în urma întocmirii și depunerii, Primăria Orașului Ardud a câștigat proiectul ”Alimentare cu apă și canalizare cu stație de epurare în localitatea Gerăușa, oraș Ardud, județul Satu Mare” cu finanțare prin PNDL.

  Potrivit Primăriei Orașului Ardud, proiectul are în vedere introducerea apei și canalizării la fiecare din cele 268 de gospodării în parte, până la limita de proprietate a fiecăreia. Rețeaua de apă și canalizare însumează în total 8,2 kilometri.

  Proiectul are ca termen de finalizare anul 2021. Va asigura condiții civilizate, necesare confortului de bază tuturor locuitorilor satului Gerăușa, precum și celor care vor dori să se reîntoarcă sau să se stabilească în această frumoasă așezare de la poalele Codrului.

  Primarul orașului Ardud, Ovidiu Marius Duma declară că este unul proiectele depus pe P.N.D.L, nu a fost inclus la finanțare din prima, a fost redepus, s-a perseverat până a fost câștigat. Din cauza zonei deluroase, s-a ales varianta ca Gerăușa să aibă propria stație de epurare.

  ”Este o necesitate pentru localitate, pentru a o ridica pe un stadiu superior al dotărilor, a aduce confort și civilizație. Odată cu acest proiect, Gerăușa, pe lângă frumusețea satului, va beneficia și de utilități, avantajele unor dotări care deocamdată lipsesc. Va crea o atracție sporită pentru localitate. Sunt cei care vin din Satu Mare și se mută aici, cumpără case, construiesc. Drumul de legătură Ardud – Gerăușa este asfaltat, sunt rețele electrice pe toate străzile. Însă, mai urmează mult de lucru. Prin lucrările la rețeaua de apă și canalizare, s-a creat o stare de disconfort care nu poate fi evitat. Tot satul este brăzdat de șanțuri. După terminarea lucrărilor, vor trebui pietruite, asfaltate, reparate străzile”, spune Ovidiu Marius Duma.

  Racordul de la rețeaua stradală de apă și până la fiecare proprietate este inclus în proiect, deci localnicii nu vor avea de plătit. Primăria Ardud speră ca până în toamnă să se încheie lucrările din interiorul localității, iar la anul să se finalizeze forajul și stația de epurare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img