More


  Viața în Sătmar revine, treptat, la normal

  - Advertisement -

  După ce pandemia de cornavirus a blocat activitatea a aproape tota instituțiile din orașul și județul Satu Mare, viața începe să revină ușor la normal. O serie de instituții din cadrul Prefecturii, Primăriei, a Consiliului Județean, sănătate, poliție încep să își reia activitatea cu publicul. Însă sunt impuse o serie de reguli și orare reduse tocmai pentru a se evita contaminarea cu coronavirus.

  În cele ce urmează, vă vom prezentat o parte dintre instituțiile care își reiau activitatea cu publicul și orarul acestora.

  Instituțiile suborodonate Primăriei Satu Mare

  Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anuțat, în cadrul unei conferințe de presă, că Primăria reia programul cu publicul după ce acesta fusese suspendat din cauza pandemiei de coronavirus. Însă trebuie respectate regulile generale de distanțare, iar la intrarea în instituție, fiecărei persoane i se va măsura temperatura. Purtarea măștilor la intrarea în instituții, spații închise, acces limitat de persoane, măsuri de distanțare la intrare, dispozitive la intrare, dezinfectare sunt obligatorii. Cetățenii vor avea acces limitat în birourile instituției

  Relații cu publicul: program cu publicul: zilnic de la 10-12 preluări documente şi 14-15 eliberări documente; comunicare prin mail: registratura@primariasm.ro si sesizari@primariasm.ro

  Casieria primăriei: program zilnic, orele 9-16

  Direcția Evidența Persoanelor și Stare Civilă: Zilnic 9-16, joi 9-18.3, decese si sambata 9-12, acces doar pe baza programarilor online, cu excepții întemeiate (vârstnici, persoane vulnerabile)

  Direcția de Impozite și Taxe Locale– program zilnic în cele două locații. Plățile pe platformele online se pot face 24/24

  Serviciul Urbanism – folosire e-mail: preluarea si transmiterea pe e-mail (documente de format mic, A4 si A3): urbanism@primariasm.ro, bfc@primariasm.ro , gis@primariasm.ro cetățenii nu vor avea acces în birouri. La cerere angajații se vor deplasa într-un birou pentru purtarea discuțiilor. (camera 04 )

  Serviciul Agricol – cereri online, agricol@primariasm.ro . Depunerea cererilor personal de către petenți în zilele de marți și joi, în intervalul orar 9-14. Ridicarea răspunsurilor personal de către petenți în zilele de marți și joi în intervalul orar 14-16;

  Serviciul Autoritate Tutelară – email: tutela@primariasm.ro, program marți și joi, 9-14

  Serviciul Patrimoniu – patrimoniu@primariasm.ro , program marti si joi, 9-14, fără acces în birou

  Direcția de Asistență Socială: vor comunica separat depunerea documentelor, programul casierie este în zilele de marți,miercuri,joi între orele 10-13. Se vor continua activitățile de ajutorarea a persoanelor vârstnice și a celor aflate în situații vulnerabile.

  Administrația Domeniului Public: acțiuni de spălare, dezinfectarea piețelor săptămanal, amplasare soluții de dezinfecție la intrări, păstrarea distantei.

  Serviciul parcări: automatele sunt dezinfectate periodic, casierii: L-V, orele 8-16, Biroul Unic de Servicii – Centrul Comercial Someșul – casieria ADP: orele 9-16.30 si joi 9-18.30.

  Se redeschide Policlinica

  Cu începere din data de 18.05.2020, Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare își reia ctivitatea în regim normal continuu și online, conform următorului program: Locația Satu Mare: 7:00-14:00 și 14:00-21:00, respectiv Locația Tășnad – programul normal (anterior stării de urgență) și Centrul de Sănătate Mintală – programul normal (anterior stării de urgență)

  În scopul limitării infecției cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populației, se impun următoarele reguli:

  – Accesul pacienților în Ambulator se va face doar în baza unei programări prealabile telefonice efectuată din timp, exclusiv la numerelede telefon: Ø 0261/770046 și 0261/748600 -Satu Mare; Ø 0261/727450 – CSM Satu Mare;Ø 0756064704 – Cabinet de Pediatrie Tășnad; Ø 0787314190 – Cabinet Medicină Internă și Chirurgie Tășnad; Ø 0756064225 – Cabinet de Obstetrică GinecologieTășnad; Ø 0261748397- Cabinet Chirurgie Buco Maxilo Facială.

  – La programare, pacientul este obligat săcomunice numărul de telefon pentru reconfirmarea programării cu o zi anterioară consultului programat. Încazul în care programarea nu poate fi respectată de pacienți, din motive obiective, aceștia sunt rugati să anunțete lefonic renunțarea la programare, la fisierul unității.

  – Intrareava fi permisă numai cu mască de protecție (care va acoperi obligatoriu gura și nasul) cu maximum 15 minute înainte de ora programată, prin cortul de triaj amplasat în curtea ambulatoriului, urmând săgețile indicatoare afișate.

  – Pacienții vor intra fără însoțitor, cu excepția copiilor și a persoanelor cu dizabilități.

  – Se va menține o distanță obligatorie de 1,5 m între persoane.

  – Pacienții cu simptome de boală respiratory acută (tuse,temperatură peste 37,3°C, dureri în gât sau dificultăți respiratorii) sau pacienții care au fost în contact direct cu personae suspecte COVID-19 sau careau efectuatdeplasări în străinătate în ultimele 14 zile, se vor prezenta inițial la medicul de familie și ulterior se vor reprograma,dacă nu prezintă o stare de urgență medico-chirurgicală, caz în care se vor prezenta la UPU.

  – Documentele necesare la consultul de specialitate sunt: carte de identitate / B.I., bilet de trimitere și card de sănătate unde este posibil.Este interzisă staționarea pacienților pe holurile ambulatoriului integrat si ale spitalului.

  Rugăm pacienții sărespecte cu strictețe programarea! Neprezentarea la ora programată implică pierderea programări iși necesitatea efectuării unei alte programări.

  Reglementări privind internarea continuă a pacienților programați pentru internare

  Internarea programată a pacienților se efectuează între orele 7.00 – 11.00 pe baza programării telefonice petelefonul fix al secției unde urmează a fi interna tpacientul (listanumerelor de telefon este anexată prezentei) astfel încât să nu se producă o aglomerare și intersectare a pacienților la biroul de internare, garderobă, holuri etc.

  Pacienții vor intra in clădirile Spitalului Județean de Urgență Satu Mare în urma triajului efectuat la cortul de triaj, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist din ambulatoriul de specialitate, doar după verificarea existenței pacientului pe lista cu programări predată de fiecare secți eServiciului de Pază șiBiroului de Internări, dimineața la ora 7.00,pe ziua în curs. În acest context, nu se permite accesul însecțiile cu paturi a pacienților care revin pentru control, suprimare fire etc. Aceste servicii sunt accesibile prin ambulatoriul de specialitate. Se mențin interdicțiile privin a ccesul aparținătorilor și vizitatorilor în incinta tuturor locațiilor Spitalului Județean, fiind obligatorie la nivelul fiecărei secții organizarea unui sistem de informare a aparținătorilor despre starea pacientului internat, ca ș ipână la data prezentei. În vederea acordării consimțământului pentru intervenții chirugicale sau manevre invasive pentru pacienți încondițiile legii, în urma triajului epidemiologic și îmbrăcarea echipamentului de protecție, aparținătorii au acces în clădirea unității (birou informații sau poartă) unde pot lua legătura cu medical currant în vederea semnării acestor documente. Pentru documentele de stare civilă (certificate de deces, certificate de naștere) se procedează prin însoțirea celor în cauză de către Serviciul de Pază- Locația I, s trada Ravensburg, până la Biroul de Informații, iar la celelalte locații la poarta clădiri unde va avea loc întâlnirea cu personalul medical din structur aîn cauză.

  Pentru pacienții aflați în fază terminală se va permite accesul vizitatorilor – 1 vizitator/pacient pe durata a 10 minute în urma efectuări itriajului epidemiologic, cu acordul medicului currant sau a medicului de gardă, cu purtarea echipamentului de protecție. Rugăm pacienții să respecte cu strictețe regulile de distanțaresocială și toatemăsurile de protective (spălarea/ dezinfecția mâinilor, purtarea măștii, respectare aregulilor de distanță de 1,5m) impuse de unitate în vederea limitării răspândirii infecției cu CORONAVIRUS.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img