More


  FOTOGALERIE. VIPERĂ la Satu Mare. CAPTURATĂ și relocată în natură

  - Advertisement -

  O viperă a fost capturată într-o casă din municipiul Satu Mare, în apropierea Pădurii Noroieni, după care a fost relocată în natură.

  De capturarea viperei s-a ocupat Janos Mark Nagy nimeni altul decât custodele Ariei Protejate a Râului Tur.

  Evenimentul a avut loc în data de 29 aprilie, și îl lăsăm pe Janos Mark Nagy să spună povestea capturării viperei și care sunt concluziile trase de către acesta.

  ”Azi 929 aprilie – n.r.) am fost solicitat pentru relocarea unui exemplar de viperă dintr-o casă tocmai din municipiul Satu Mare, aflată în vecinătatea Pădurii Noroieni (rezervație naturală și sit Natura2000).

  Aceasta mi-a adus aminte una dintre cele mai mari probleme de mediu: urbanizarea zonelor naturale. Ne extindem cu zonele rezidențiale, acaparăm tot mai mult teren de la plantele și animalele sălbatice, care trăiesc în jurul nostru și ne mirăm când acestea apar în locuințele noastre.

  Cazul de azi totuși a fost unul cât se poate de fericit, proprietarii casei au recunoscut specia și ca vechi prieteni ai naturii au decis să o reloce în habitatul ei natural. Deci, ziua de azi e despre viperă, cu filmulețele acțiunii și câteva imagini și despre vipere capturate cu aparatul foto în alte zone (Alpii din Italia și Harghita Mădăraș)”, a explicat Janos Mark Nagy  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img