More


  Videoconferință, pe 7 mai, între FRF și AJF-uri! Se va stabili data reluării campionatelor?

  - Advertisement -

  Săptămâna aceasta  va avea loc o nouă videoconferință între Federația Română de Fotbal și Asociațiile Județene de Fotbal, în care se vor discuta termenii după care campionatele își pot începe disputarea meciurilor și încheierea sezonului pe teren.

  Szilagyi Ștefan , președintele AJF Stu Mare, a precizat că ulterior vor avea loc și discuții cu reprezentanții cluburilor, pentru a vedea dacă ideile sunt acceptate și de echipe.

  ” Pe data de 7 mai, de la ora 11.00 va avea loc o videoconferinţă organizată de FRF cu preşedinţii de AJF-uri. Se vor stabili detalii legate de competiţiile judeţene, de termenul de finalizare a acestora, cât şi detalii despre barajul de promovare în Liga a 3-a. După data de 7 mai vom şti mai multe detalii pe care le vom comunica echipelor din campionatele organizate de AJF Satu Mare”, ne-a declarat preşedintele Szilagyi Ștefan. De altfel oficialul sătmărean a fost primul dintre președinții de AJF care a trimis în urmă cu o lună o propunere de continuare a competițiilor. Acesta și-ar dori mai multe echipe în Liga 1, două serii în liga a 2-a și șapte serii de liga a 3-a. Iar campioanele din ligile a 4-a să promoveze fără baraj.

  ”Eu am transmis varianta AJF Satu Mare. Știu că ar fi greu de acceptat mai ales de cei din liga 1 dar pentru binele fotbalului românesc e nevoie de un sistem nou cu deplasări mai scurte și cheltuieli mai mici” a mai spus Szilagyi.

  Legat de fotbalul județean, Szilagyi își dorește măcar disputarea unui play off pentru stabilirea campioanei la liga a 4-a.

  Ce se întâmplă cu Liga 3-a?

  O situație complicată este și în  Liga 3. Majoritatea cluburilor dorește ca ediția actualului sezon să fie suspendată definitiv. Consideră că fotbalul nu-și mai are rostul în contextul actual, iar sănătatea fotbaliștilor, antrenorilor și celorlalți angajați este pusă în pericol. Site ul prosport.ro a aflat în urmă cu câteva zile că dacă se va lua decizia înghețării campionatului, vor promova primele clasate din cele cinci serii din Liga 3, dar nu va retrograda nimeni.

  Mai mult, din Liga a 4 a  ar urma să urce echipe și s-ar pune bazele unei noi serii.

  Ce zice Burleanu?

  Din precizările lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, din urmă cu patru zile, șansele ca întrecerile să înceapă în luna iunie sunt mari. Mai mult, în cursul săptămânii care urmează va avea loc o nouă discuție cu oficialii cluburilor din Liga 2 și Liga 3, pentru a pune la punct detalii cu privire la modul în care se va termina sezonul.

  Multe dintre echipele din Liga 3 cer anularea sezonului, întrucât problemele financiare își pun amprenta serios asupra lor mai ales acum, când pauza forțată de coronavirus generează noi pierderi. Majoritatea dintre ele au apelat la Ordonanța de Guvern pentru plata salariilor angajaților, dar dacă întrecerea va fi reluată, costurile ar crește, pentru că e nevoie de luarea unor măsuri de protecție. Formațiile care primeau ajutor financiar de la autoritățile locale sunt nevoite să se descurce fără ele, pentru că sprijinul nu se mai acordă până la remedierea situației.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img