More


  Dezvoltarea orașului Livada și bunăstarea locuitorilor, obiectivul principal al conducerii orașului

  =

  Primele luni ale lui 2020 găsește primăria din Livada cu o activitate prolifică pe mai multe paliere, investițiile fiind complexe și menite să dezvolte orașul și localitățile aferente. Fie că vorbim despre infrastructură sau investiții în educație sau spații de petrecere a timpului liber, primăria Livada, prin primarul Piricsi Arthur, este un exemplu pozitiv la nivelul județului Satu Mare.

  Reabilitare termică blocuri de locuințe și amenajarea unui centru pentru vârstnici
  Este în derulare, prin fonduri europene, proiectul de reabilitare termică blocuri de locuințe. S-a pornit în luna februarie o nouă achiziție pentru lucrările de construcții. Este a doua încercare de demarare a proiectului. La prima a renunțat constructorul, iar acum sunt așteptate firme care să își exprime disponibilitatea.

  În același timp, în centrul orașului, există o fostă clădire a grădiniței, care, din fonduri europene, se va reamenaja și moderniza și se va transforma în centru de zi pentru vârstnici. Acest proiect se află în faza de pregătire, achiziție, lucrări de execuție.
  Așadar, lucrurile se mișcă într-o direcție bună, proiecte în implementare, derulare sau aproape în stadii de finalizare există – și astfel viitorul se anunță a fi unul promițător.

  Asfaltări și înnoire de pătură asfaltică
  S-a început asfaltarea străzilor locale incluse în proiectul de modernizare străzi în orașul Livada, care cuprinde 23 de străzi. Majoritatea dintre acestea nu au fost niciodată asfaltate. Infăptuirea acestei investiții necesită de asemenea înțelegere din partea locuitorilor pentru că va fi circulație de mașini de mare tonaj care vor căra piatră spartă și se va circula cu diferite limitări în tot acest proces.

  Finalizarea asfaltărilor se dorește a fi până la finalul lui 2020. În plus față de acest proiect, din fonduri proprii, primăria Livada dorește să reînnoiască pătura asfaltică de pe Strada Teilor și Strada Zorilor, care duc către localitățile Livada Mică și Dumbrava.

  Proiecte pentru tineret
  Tot din fonduri proprii, primăria dorește – pentru a da posibilitate tinerilor și copiilor să facă sport – să construiască un teren de fotbal cu gazon sintetic în centrul orașului, pe Strada Baia Mare și un teren de handbal – amenajat în curtea școlii. Realizarea acestor două proiecte este planificată pentru anul în curs.

  De asemenea, se lucrează la depunerea unei noi cereri de finanțare pentru al treilea apel de proiecte din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – Slovacia – România – Ucraina. Proiectul primăriei Livada se numește Green Youth Project. Se are în vedere construirea unui loc de joacă ecologic pentru copii mai mici, aproape de centrul orașului, pe o suprafață de 2366 m2 pe Strada Scânteii.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img