More


  Etapa SPECIALĂ a Evaluării Naționale. Când se DESFĂȘOARĂ

  - Advertisement -

  La etapa specială a examenului de Evaluare Națională s-au înscris 2 absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Satu Mare. Luni, 29 iunie, se desfășoară proba scrisă la Limba și literatura română, după care urmează marți, 30 iunie, proba la Matematică, iar miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă. Probele încep la ora 9:00 și se desfășoară în centrul de examen de la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare.

  Primele rezultate se vor afișa joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen, cu anonimizarea numelui și a prenumelui, conform prevederilor Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD).

  Eventualele contestații pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

  Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video și sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție și protecție stabilite în contextul pandemiei COVID-19.

  Ministerul Educației și Cercetării pune, în continuare, la dispoziția celor interesați, o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 29 iunie – 2 iulie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 3 iulie, între orele 8:00 -14:00.

  Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de școlarizare aprobată, pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img