More


  FILTRE. JALE în TRAFICUL Sătmărean. ZECI de permise SUSPENDATE. Prinși BEȚI la volan

  =

  Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în perioada 12 – 14 iunie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 340 de sancțiuni contravenționale.

  Astfel, în perioada 12 – 14 iunie a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 340 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 110 000 de lei.

  De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 22 de conducători auto:

  13 șoferi au fost filmați și înregistrați de aparatul radar circulând cu viteze care au depășit viteza maximă admisă cu peste 50 km/h;
  3 dintre aceștia au efectuat depășiri neregulamentare, încălcând marcajul longitudinal continuu;
  3 conducători auto au fost depistați de polițiști folosind telefonul mobil în concurs cu alte contravenții;
  un șofer a fost depistat de polițiști sub influența băuturilor alcoolice;
  alte 2 permise de conducere au fost reținute de polițiști pentru diverse abateri la regimul rutier.

  Infracțiuni rutiere constatate în flagrant

  Polițiștii Secției Poliție Rurală Beltiug împreună cu polițiștii din cadrul Poliției oraș Ardud au depistat în trafic la data de 13 iunie a.c., pe raza localității Stâna, un tânăr, de 22 de ani, din aceeași localitate care se afla la volanul unui auto fără a poseda permis de conducere.

  Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au depistat pe raza municipiului Satu Mare un bărbat, de 44 de ani, din Solduba, care se afla la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

  Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

  La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 01.10, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului au depistat în localitatea Borlești, un bărbat, de 49 de ai, din aceeași localitate care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

  Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

  Duminică, 14 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Carei au oprit în trafic, pe raza localității Moftinu Mic un autoturism, condus de un bărbat, de 27 de ani, din Terebești.

  În urma controlului efectuat persoana de la volan au înmânat polițiștilor copie xerox a unui permis de conducere eliberat de autoritățile din Marea Britanie emis pe numele acestuia.

  Întrucât documentul prezentat nu conținea elemente de siguranță și existau suspiciuni de fals, polițiștii au efectuat verificări în urma cărora au constatat că persoana de la volan nu deținea permis de conducere de nici o categorie.

  În toate cazurile prezentate s-au întocmit dosare penale, în cadrul cărora se continuă cercetările.

  Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img