More


  FOTOGALERIE. Ziua DRAPELULUI NAȚIONAL, marcată SOLEMN la Satu Mare. Drapelul, înălțat FALNIC pe catarg

  - Advertisement -

  Autoritățile sătmărene au sărbătorit astăzi simbolul național printr-o ceremonie publică de înălțare a Drapelului Național al României pe catargul din Piața 25 Octombrie.

  Ceremonia a debutat la ora 10.00 și a cuprins primirea persoanei oficiale – prezentarea onorului, alocuţiune privind sărbătorirea Zilei drapelului național, Onor la drapel, binecuvântarea drapelului de către preotul militar și înălțarea drapelului concomitent cu intonarea imnului național al României.

  La manifestări au fost prezenți prefectul Radu Bud, subprefectul Cosmin Bota, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor,  alături de șefii structurilor M.A.I. și ai Garnizoanei Satu Mare, ai autorităților județene și locale și ai altor instituții publice.

  Facem precizarea că manifestarea s-a desfășurat cu respectarea strictă a regulilor de distanțare fizică și socială prevăzute în reglementările în vigoare la nivel național privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

  Mai trebuie spus faptul că Drapelul a fost coborât joi seara de pe catargul din P-ța 25 Octombrie și dus în Biserica Sf. Constantin şi Elena pentru sfințire, de unde a fost luat în dimineața zilei de 26.06.2020, pentru înălțare pe catarg.

  Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 și se sărbătorește în fiecare an la data de 26 iunie.

  Ziua Drapelului Naţional a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor; cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect, pe lângă ţara noastră mai existând alte trei ţări europene tradiţionale cu steagul tripartit în mod egal şi vertical: Franţa, Italia şi Belgia.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img