More

    INVESTIȚII. APASERV promite că REZOLVĂ problema apei CONTAMINATE. MAGISTRALE NOI de apă în județ

    Recent, agenția de știri Recorder.ro a publicat o hartă care prezintă analizele realizate de Direcțiile de Sănătate Publică în cursul anului trecut cu privire la calitatea apei potabile. Conform acesteia 17 localități din județul Satu Mare, ar avea pă potabilă contaminată, inclusiv orașul Ardud. Este vorba despre Tarna Mare, Halmeu, Turulung, Agriș, Botiz, Ciumești, Sanislău, Pișcolt, Petrești, Tiream, Terebești, Ardud, Hodod, Bogdand, Supur, Acâș și Crucișor.

    Referitor la articolul respectiv, Apaserv Satu Mare face următoarele precizări:

    Dintre cele 17 localități amintite, în 5 localități rețelele de apă nu sunt administrate de Apaserv Satu Mare, respectiv: Hodod, Pișcolt, Petrești, Bogdand și Acâș.

    În restul localităților menționate, există uneori depășiri la anumite limite ale concentrațiilor admise privind apa potabilă, deoarece sunt localități unde nu există sisteme de tratare a apei sau localități unde s-a preluat sistemul recent și stațiile de tratare necesită îmbunătățiri. La aceste sisteme de alimentare cu apă sunt în pregătire sau în diferite faze de execuție proiecte de reabilitare care vor duce la îmbunătățirea calității apei în localitățile mai sus amintite .

    Apaserv Satu Mare a depus o Cererea de finanțare din fonduri europene, proiect prin care se va realiza o conductă de aducțiune din Sătmărel până în Bogdand. Astfel se va rezolva calitatea apei din Ardud (în totalitate), respectiv și din Bogdand și Supur.

    De asemenea, este prevăzută o aducțiune din Carei până în comuna Tiream. Mai este prevăzut a fi reabilitate și extinse stațiilor de tratare din Tarna Mare și Halmeu -Turulung. Localitatea Agriș a fost preluată recent și urmează a fi racordată la rețeaua din Micula – localitate racordată la municipiul Satu Mare.

    În ceea ce privește comuna Botiz, este în curs finalizare conducta de aducțiune din Satu Mare. Stația de tratare din Ciumești – Sanislău urmează să intre în reparații capitale, acestea fiind efectuate din fondurile proprii ale companiei.

    Menționăm ca dovadă a transparenței instituționale, că pe pagina web a societății www.apaservsm.ro, la rubrica Monitorizarea calității apei și apei uzate, se pot consulta toate analizele la zi, acestea fiind actualizate și comunicate lunar pentru fiecare localitate în parte.

    Apaserv Satu Mare se preocupă constant de calitatea apei potabile distribuite, monitorizarea parametrilor fiind realizată după un program de control a calității apei potabile la consumator. Apaserv Satu Mare realizează anual peste 12.000 de teste fizico-chimice, peste 5.000 teste microbiologice și peste 3.000 de teste organoleptice.

    Analizele de calitate a apei potabile distribuite de Apaserv Satu Mare sunt dublate de cele efectuate de către Direcția de Sănătate Publică a Jud. Satu Mare și a jud. Maramureș, conform Programelor de monitorizări de audit a calității apei potabile la consumator. Asigurăm consumatorii Apaserv Satu Mare de preocuparea noastră continuă de a oferi servicii de calitate clienților noștri.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE