More


  Investiții de peste 10 milioane de euro la Moftin

  - Advertisement -

  Primăria din comuna Moftin are în implementare sau derulare o serie de proiecte în valoare totală de aproximativ 10 milioane de euro. Toate aceste priecte sunt menite să crească nivelul de trai al cetățenilor comunei, dar și să le asigure un climat de siguranță cât mai bun. Primarul comunei Moftin, Gheorghe David, cel care se ocupă îndeaproape de realizarea lor, a vorbit despre aceste proiecte pentru cititorii GNV.

  Mâncare din banii proprii pentru cei aflațiîn izolare
  Înainte de toate, comuna Moftin, la fel ca toate celalate din țară, a trebuit să facă față valului de cetățeni întorși acasă din străinătate din cauza pandemiei de coronavirus, și care au fost nevoiți să stea în autoizolare la domiciliu. Primarul Gheorghe David a declarat că, în comuna Moftin au fost peste o sută de persoane aflate în izolare.

  Din nefericire, nu a existat un cadru legal de decontare a eventualelor cheltuieli cu asigurarea hranei a celor aflați în izolare la domiciliu, astfel că Primăria Moftin nu a putut cheltui bani în acest sens.

  ”Am primit telefoane de laoameni aflați în izolare care mi-au spus că sunt de atâtea zile în carantină și nu au ce mânca. Cum de laPrimărie nu puteam cheltui bani pentru așa ceva, am fost nevoit să merg să iau bani de acasă și să le cumpăr mâncare. Nu puteam să-i las pe oaeni fără hrană”, a declarat primarul Gheorghe David.

  Lucrările nu au fost oprite în perioada pandemiei
  Cu toate greutățile, lucările la investiții u au fost oprite în perioada pandemiei și s-a lucrat fără intrerupere. Constructorii și-au văzut de treaba lor, iar șantierele sunt deschise în continuare.

  S-a lucrat la extinderea Școlii Gimnaziale din Moftinu Mic cu o nouă clădire cu opt săli de clasă, lucrare care este aproape finalizată. Efectiv se lucrează la acoperiș. Proiect finanțat prin PNDL II, program elaborat de Guvernul PSD, și care va fi poredată în nopiembrie 2020.
  De asemenea, s-a mai lucrat la extinderea rețelei de canalizare din Moftinu Mic, pe o distanță de opt kilometri, cu trei stații de epurare. Această investiției esre realizată în proporție de 80%, și acest proiect fiind finanțat tot prin PNDL II.

  S-a lucrat la reabilitarea și asfaltarea drumului comunal DC 153, tronson făcut din bugetul prorpiu al Primăriei Moftin. Circa 2,8 kim în total, și se speră ca în acest an vor fi realizați peste doi kilometri. De asemenea, se va mai lucra pe drumul spre Istrău, pentru a fi adus într-o stare de circulație acceptabilă.

  O problemă deosebită, însă, spune primarul Gheorghe David, este cu drumul spre Sânmiclăuș. Acesta este un drum județean, în lungime de 8 km și se află într-o stare deplorabilă. Și nu se știe când va fi reabilitat.

  Proiecte de viitor
  Primarul Gheorghe David a vorbit și despre proiectele de viitor aflate pe agebda Primăriei Moftin. Printre acestea este și construirea unei săli de sport mare și modernă lângă baza sportivă, proiect a cărui construcție a fost deja licitată, se cunoaște constructorul, și în cel mult o lună se începe construcția ei, la Moftinu Mic.

  De asemenea, se are în vedere, printr-un proiect transfrontalieri, construirea unui centru medical la Moftinu ic și a două dispensare la Moftinu Mare și Domănești, construcții noi și dotări. Este vorba despr eun proiect european cu parteneri din Ungaria, iar comunei Moftin îi revin aproximativ 800.000 de euro.

  “Avem cele două proiecte pe care le-am depus pe transfrontalier: Ucraina – România – Ungaria: un proiect pentru un centrul cultural la Moftinu Mare și o stație fixă care presupune mașină de pompieri de clasă medie, două pompe de mare capacitate, tehnică de comunicare, costume de protecție, diguri gonflabile”, a mai spus primarul.

  Investiții și proiecte de 10 milioane de euro
  În total, proiectele aflate în curs de execuție sau care urmează a fi implementate în comuna Moftin au o valoare de circa 10 milioane de euro, ceea ce înseamnă foarte mult pentru o comună.

  ”Aici este munca mea și a colegilor noștri din Primăria Moftin pe parcursul a cel puțin patru ani. Prin aceste proiecte urmărim să îmbunătășim nivelul de viață a cetățenilor comunei noastre și să le asigurăm un climat de siguranța tuturor”, a mai precizat primarul comunei Moftin, Gheorghe David.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img