More


  OFICIAL. Alte CINCI ȚĂRI puse pe LISTA celor EXCEPTATE de la CARANTINĂ sau IZOLARE. Două SURPRIZE

  - Advertisement -

  Cinci țări europene, printre care Italia și Franța, au fost incluse pe lista țărilor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare, se arată într-un comunicat al Guvernului. De asemenea, se reiau zborurile spre și dinspre aceste state începând de marți, 23 iunie, potrivit DIGI24.RO. 

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă. Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană)”, precizează în comunicat.

  Astfel, zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

  Lista țărilor din zona verde

  Vă prezentăm mai jos lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Conform Hotărârii nr 31 din 22.06.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, intră în vigoare de la data de 23.06.2020, ora 0:00, mai scrie DIGI24.RO.

  Austria
  Bulgaria
  Cehia
  Cipru
  Croația
  Elveția
  Estonia
  Finlanda
  Franta metropolitană (teritoriul european al Frantei)
  Germania (cu exceptia districtului Kreis Gutersloh care este zona galbenă)
  Grecia
  Irlanda
  Islanda
  Italia
  Letonia
  Liechtenstein
  Lituania
  Malta
  Norvegia
  Slovacia
  Slovenia
  Ungaria

  Zona galbenă (izolare la domiciliu 14 zile/ carantină*)

  Toate persoanele asimptomatice care sosesc dintr-o călătorie internaţională dintr-o țară care nu face parte din lista țărilor exceptate; izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă.

  *Măsura de exceptare se aplică doar statelor din zona UE și SEE (Spațiul Economic European). În urma consultărilor la nivelul statelor membre se va decide mecanismul de includere a statelor terțe pentru măsura de exceptare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img