More


  Polițiștii fac curățenie în trafic

  - Advertisement -

  Polițiștii rutieri sătmăreni le-au pus gând rău indisciplinaților din trafic. Astfel că, în ultimele șapte zile, polițiștii au suspendat aproape 125 de permise de conducere. Asta înseamnă că tot atâția șoferi au fost transformați, în numai câteva minute, în pietoni. Vitezomanii, bețivii ar și cei care nu acordă prioritate pietonilor pe zebră, în top.

  Media zilnică: 18 permise supendate
  În ultimele șapte zile, polițiștii rutieri au suspendat 124 de permise de conducere. Cu alte cuvinte, tot atâția șoferi au fost transformați, pentru diferite abateri grave, în pietoni.

  Astfel, lunea trecută au fost suspendate 16 permise, marți – zece, miercuri 31, joi 35 iar la acest sfârșit de săptămână au fost suspendate 32 de permise de conducere.

  La un calcul simplu, se poate constata că, în ultimele șapte zile au fost suspendate, în medie, 18 permise pe zi.

  Asta nu este tot. În acelați interval de timp au fost aplicate amenzi în valoare totală de circa 500.000 de lei, și au fost reținute zeci de certificate de înmatriculare.

  Topul indisciplinaților
  Topul indisciplinaților care își pierd permisele de conducere sunt vitezomanii, alcooliștii și cei care nu acordă perioritate. Spre exemplu, la acest sfârșit de săptămână, 9 conducători auto au fost filmați și înregistrați de aparatul radar depășind viteza maximă legală admisă cu peste 50 km/h, față de aceștia fiind dispusă suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile; 10 șoferi au fost depistați de polițiști sub influența băuturilor alcoolice; doi dintre aceștia au efectuat depășiri neregulamentare, încălcând marcajul longitudinal continuu; cinci conducători auto nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public pe trecerea de pietoni în timp ce alte nouă 9 permise de conducere au fost reținute de polițiști pentru diverse abateri la regimul rutier.

  Infracțiuni rutiere
  Totodată, polițiștii rutieri cu constatat în flagrant delict opt infracțiuni la regimul rutier, astfel fiind depistate șase persoane cu vârste cuprinse între 20 și 59 de ani, la volanul unor autoturisme cu concentrații alcoolice cuprinse între 0,49 mg/l și 1,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  Iar alte două persoane de 23, respectiv 41 de ani au fost depistate la volanul unor auto fără a poseda permis de conducere de nici o categorie, iar autoturismul condus de tânărul, de 23 de ani, avea aplicate numere false.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img