More


  Prima zi, fără probleme la Satu Mare

  =

  Luni, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale, la Limba și literatura română. În centrele de examen din județul Satu Mare, au fost prezenți 2371 de candidați, iar 471 nu s-au prezentat. Nu au fost semnalate situații în care să fie depistați candidați cu temperatura peste maximul admis și nu au fost cazuri de candidați eliminați.

  Înainte de examen, senatorul PSD de Satu Mare, Gabriel Leș, le-a transmis elevilor un mesaj de încurajare:
  ”Educația a fost probabil una dintre cele mai afectate ramuri de actuala criză pandemică. Nevoia de a proteja sănătatea copiilor noștri, dar și grija pentru o educație adecvată ne-au pus în fața unor adevărate dileme. Vom utiliza toate pârghiile pe care le avem la dispoziție pentru a corecta derapajele și pentru a găsi calea de echilibru. Astăzi (m.e. – ieri), zeci de mii de tineri aflați la final de ciclu gimnazial, alături de părinții lor, trec prin emoțiile primei probe a Evaluării Naționale. Le transmit tuturor mult succes și îmi doresc ca în ciuda provocărilor din ultimele luni să fie la înălțime! Succes! Dumnezeu să îi binecuvânteze!”, a spus Gabriel Leș.
  Un mesaj de încurajare pentru candidați le-a transmis și primarul Kereskenyi Gabor.
  ”Dragi elevi, azi e o zi importantă pentru voi și pentru părinții voștri care au la rândul lor la fel de mari emoții sau poate mai mari! Am făcut tot ceea ce trebuie ca voi să dați examenul de Evaluare Națională în cele mai bune condiții, chiar dacă în acest an va fi un examen atipic! Avem încredere în voi! Succes tuturor, vă ținem pumnii!”, a fost mesajul primarului.
  Subiectul și baremul de corectare pentru proba la Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.
  Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img