More


  SANCȚIUNI. Amenzi URIAȘE. Un BAR și un MAGAZIN ALIMENTAR, din Satu Mare, ARSE de DSVSA.

  - Advertisement -

  În urma controalelor efectuate în perioada 19.06.2020 – 25.06.2020, în domeniul controlului oficial al siguranței alimentare, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au aplicat amenzi uriașe. cele mai mari amenzi au fost aplicate unui bar și unui magazin alimentar.

  În perioada menționată, inspectorii DSVSA au realizat 97 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine legume fructe, unități de vânzare on – line.

  Controalele efectuate în unități, au fost realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală și non animală cu respectarea strictă a Ordonanțelor Guvernului României, a Legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

  În cadrul acțiunilor de verificare efectuate în această perioadă, inspectorii de specialitate din cadrul D.S.V.S.A, aceștia au urmărit, respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, temperaturile de păstrare cerute de producători, existența graficelor de temperatură pentru spațiile frig, modul și condițiile de preparare și comercializare a produselor alimentare de origine animală și non animală, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman. A fost verificată existența echipamentului de protecție, folosirea corectă a acestuia, existența substanțelor dezinfectante, în special cele virulicide, aplicarea acestora în doză corectă, în special în vestiarele și toaletele unităților de procesare carne și lapte, în spațiile de lucru, precum și în holurile și spațiile de trecere, în mijloacele de transport produse alimentare dar și în curțile și zonele de acces în unități.

  În urma neregulilor constate în această perioadă, au fost aplicate zece sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 22.400 lei.

  Astfel, un bar din Satu Mare a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare în vederea comercializării.

  Alte trei amenzi, în valoare totală de 12.400 lei, din care 10.000 lei la un magazin alimentar din localitatea Satu – Mare, și câte 1.200 de lei la un magazin din Bercu și la un magazin din Soconzel pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare.

  Totodată, în urma acțiunilor de control în unități de comercializare și în PIF Halmeu, a fost supusă sechestrului/reținerii oficiale și apoi confiscată, cantitatea de 20,7 kg, produse și specialități alimentare, în valoare totală de 497,7 lei. Produsele alimentare confiscate, au fost denaturate și dirijate spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din județ.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img