More  VIDEO. LIBER în Ungaria pentru SĂTMĂRENI. Se RENUNȚĂ la IZOLARE

  Începând de miercuri se renunţă la izolarea cetăţenilor români şi maghiari care trec graniţa româno-ungară.

  Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, a anunțat într-o postare video pe pagina sa de Facebook că, începând de miercuri, se renunţă la obligativitatea carantinei instituţionalizate pentru cetăţenii României şi ai Ungariei în cazul trecerii graniţei dintre cele două ţări.

  Péter Szijjártó a declarat că UDMR a cerut de mult timp Guvernului Ungar să încerce să ajungă la un acord cu Guvernul României, astfel încât cetăţenii români şi maghiari să poată trece frontiera fără a fi obligaţi să intre în carantină instituţionalizată. El a explicat că negocierile au fost accelerate în ultimele zile.

  “Am reuşit să ajungem la un consens, în urma căruia, maghiarii şi românii vor putea trece graniţa dintre Ungaria şi România fără obligaţia de a intra în carantină instituţionalizată, începând de la miezul nopţii, adică de miercuri” – a spus Péter Szijjártó.

  În mesajul său video, Péter Szijjártó a mulţumit UDMR-lui şi preşedintelui Hunor Kelemen pentru faptul că au ţinut acest subiect pe ordinea de zi.

  Sursa: ȘtirileTransilvaniei.ro

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE