More


  Autostrada Codrului intră în reparații

  =

  Astăzi încep lucrările de întreținere a drumului județean DJ 193A, sau Autostrada Codrului, cum mai este recunoacut acest tronson de drum. În paralel, continuă demersurile pentru realizarea lucrărilor de modernizare a acestui drum.

  Reparațiile, împiedicate de ploi
  În urma discuțiilor purtate de conducerea Consiliului Județean Satu Mare cu firma care a câştigat contractul pentru întreţinerea drumurilor judeţene, aceasta este pregătită să înceapă reparațiile pe tronsonul de drum Amați-Rușeni-Tătărești.

  Utilajul „Schaffer” a fost pregătit încă de luni pentru intervenție, însă din cauza precipitațiilor căzute în ultimele trei zile, lucrările nu au putut fi începute. Constructorul estimează că joi, 23 iulie, dacă condițiile meteorologice vor fi favorabile, va începe lucrările de așternere a unui strat de emulsie bituminoasă și criblură.

  Continuă reabilitarea totală a drumului
  În paralel cu aceste lucrări de întreținere, continuăm demersurile pentru realizarea lucrărilor de modernizare. Proiectantul a transmis subcontractantului ales de firma Tehnic Asist, listele cu cantitățile de materiale de construcție necesare, urmând să definitivăm procedurile legale în vederea încheierii unui act adițional la contractul de modernizare.

  Reamintim faptul că cei din conducerea Consiliului Județean Satu Mare încearcă găsirea celor mai bune soluții în vederea finalizării lucrărilor pe DJ 193A, unul dintre cele mai mari proiecte ale Consiliului Județean Satu Mare, în domeniul reabilitării drumurilor județene.

  În urmă cu câteva zile a avut loc o nouă rundă de discuții purtată cu reprezentanții firmei propusă de Tehnic Asist, pentru a prelua lucrările la “Autostrada Codrului”, în calitate de subcontractant. Este vorba despre o firmă foarte importantă și de mare prestigiu internațional.

  ”Considerăm că nemulțumirea locuitorilor din zona Codrului față de suspendarea lucrărilor și starea precară a drumului, în special pe porțiunea Amați – Rușeni, este justificată, tocmai de aceea Consiliul Județean Satu Mare insistă pentru găsirea unei strategii rapide pentru a se continua reabilitarea drumului, în condiții de legalitate”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Județean.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img