More


  Amenzi usturătoare aplicate de DSVSA

  - Advertisement -

  Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în cursul săptămânii trecute, 97 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering, depozite alimentare, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine legume- fructe, unități de vânzare on – line.

  Controalele efectuate în unități au fost realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală și non animală cu respectarea strictă a Ordonanțelor Guvernului României, a Legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritatea Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

  În urma neregulilor constatate în această perioadă au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.400 lei, din care – o amendă contravențională, în valoare de 10.000 lei pentru un magazin alimentar din localitatea Satu Mare, o amendă contravențională de 1.200 lei pentru un magazin alimentar din localitatea Satu Mare, pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, și o amendă contravențională de 1.200 lei la un restaurant din localitatea Păulești, pentru ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare în vederea depozitării acestora. Au mai fost aplicate și șase avertismente.

  În urma acțiunilor de control în unitățile verificate, a fost supusă sechestrului/reținerii oficiale și apoi confiscată, cantitatea de 15,9 kg produse și specialități alimentare, în valoare totală de 382,2 lei. Produsele alimentare confiscate au fost denaturate și dirijate spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din județ.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img