More


  ATENȚIE!!! Anunț IMPORTANT atât pentru PATRONI, cât și pentru MUNCITORI. E vorba de BANI

  - Advertisement -

  Care sunt documentele pentru decontarea a 41,5% din salariul de bază al angajaților reveniți din șomajul tehnic

  Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare transmite angajatorilor că pot încărca pe platforma aici.gov.ro documentele necesare pentru decontarea a 41,5% din salariul de bază pe luna iunie al angajaților reveniți din șomaj tehnic.

  Angajatorii ai căror angajați au beneficiat de prevederile art.XI alin.(1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.30/2020, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.59/2020, precum și angajatorii ai căror angajați au avut contractele individuale de muncă suspendate în conformitate cu prevederile art.52 alin. (1) lit.c) din Legea nr.53/2003 – Codul muncii și nu au beneficiat de prevederile art.XI din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.30/2020, începând cu data de 1 iunie 2020, beneficiază de decontarea unei părți din salariu, potrivit AJOFM Satu Mare.

  Suma care se decontează din bugetul asigurărilor pentru șomaj reprezintă 41,5% din salariul de bază brut corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 41,5% din câstigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr.6/2020, cu modificări ulterioare.

  Pentru a beneficia de aceste măsuri, angajatorii au obligația de a menține raporturile de muncă ale salariaților până la data de 31 decembrie 2020, cu excepția lucrătorilor sezonieri și a situației în care încetarea contractului individual de muncă intervine din motive neimputabile angajatorului.

  Pentru decontarea de la bugetul asigurărilor pentru șomaj a cotei de 41,5% din salariu, angajatorii suportă integral contravaloarea salariilor angajaților care beneficiază de prevederile OUG 92/2020 și ulterior, începând cu data de întâi până la data de 25 a lunii următoare perioadei de raportare căreia îi sunt aferente veniturile, depun documentele prevăzute în textul ordonanței.

  Transmiterea documentelor prin Registratura electronică asigură procesarea mai rapidă, o evidență mai bună a actelor transmise și facilitează accesul la formularele ce trebuie completate, se mai arată în comunicarea făcută de AJOFM Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img