Cerdacul cu Lavandă – destinaţia perfectă pentru toţi cei care vor să experimenteze o senzaţie unică cu parfum de lavandă

„Cerdacul cu lavandă” este povestea unei românce şcolite în Franţa, care a decis să revină în ţară şi să investească toţi banii câştigaţi în afară, dar mai ales multă pasiune.

Odată ce deschideţi poarta acestei căsuţe din poveşti, aflate în satul Brebi, judeţul Sălaj (105 kilometri de Satu Mare, 1 h şi 45 de minute cu maşina), veţi descoperi unul dintre cele mai frumoase proiecte turistice din România, care demonstrează că ţara noastră are viitor. Pasiunea şi bunul gust au conlucrat în cazul de faţă, oferind lumii întregi un adevărat exemplu.

Având în vedere că vorbim despre un cătun izolat, cu potenţial economic redus, gazda a luat decizia să folosească ingenios culturile din ogradă, realizând cosmetice şi decoratiuni din lavanda, acestea ajutând-o nu să se îmbogăţească, ci să poata duce un trai decent în locul care-i este cel mai drag.

Căsuţa tradiţională a fost dărăpănată, dar asta nu a descurajat-o pe Simona să-şi ducă la bun sfârşit planul, ce-i drept, destul de ambiţios.

Recondiţionarea s-a realizat menţinând, pe cât posibil, toate elementele autentice, unele dintre acestea primind amprenta plantei (lavanda) care este cultivată în jurul căsuţei.

Capacitatea de cazare nu este foarte mare la „Cerdacul cu lavandă”, acesta putând găzdui maxim 4 persoane, dispunând de un pat dublu şi o canapea extensibilă.

Oaspeţii vor putea servi micul dejun (tip bufet) într-o zonă dedicată. Gazdele vor oferi cu plăcere şi entuziasm informatii despre locurile înconjurătoare şi obiectivele turistice din zonă.

Această experienţă, unică în România, te poate face să te gândesti serios cu privire la adevăratul sens al vieţii şi îţi poate da încredere că lumea din poveşti chiar poate fi reală.
Ce poate fi mai idilic decât să bei cafeaua de dimineaţă într-un loc înconjurat de lavandă, ascultând trilul de păsări şi sunetul apei de la capătul curţii? O imagine de poveste care vă oferă un inceput de zi încărcat de energie şi stare de bine.

Foişorul de lemn din curte este locul ideal în care puteţi să vă relaxaţi în compania unei cărti, seara puteţi degusta un pahar de vin lângă un foc de tabără sau să deschideţi porţile de lemn de la Cerdac şi să faceţi o plimbare până la pădure, admirând luminile care scaldă Castrul Roman de la Porolissum.

Dacă vă face plăcere să regăsiţi gusturile copilăriei voastre, luaţi coşul de nuiele şi daţi o fugă până în grădina de legume de la Cerdac, iar la întoarcere faceţi un mic popas pentru a culege, din grădina de aromate, plantele pentru cel mai parfumat ceai, pe care l-aţi savurat vreodată, pregătit la foc domol cu apă scoasă din fântână, aşa cum se făcea odinioară.

Cerdacul cu Lavanda organizeaza lunar un eveniment cu porţi deschise care se adresează tuturor celor care doresc să viziteze acest loc preţ de câteva ore şi să descopere atmosfera idilică de aici. O plimbare prin cultura de lavandă şi prin curtea Cerdacului, şedinţe foto, recoltarea lavandei ( în funcţie de perioada de înflorire), stand cu produse artizanale cu lavanda realizate la Cerdac, degustare de produse tradiţionale, foc de tabără si multe alte surprize, toate acestea sunt „ingrediente” pentru o zi de neuitat.

Preţul de cazare pentru o noapte este de 60 euro (prețul nu include micul dejun), cu acces exclusiv la proprietate. Cerdacul are un dormitor cu un pat matrimonial și o sufragerie cu un pat de o persoană.

Nicolae Ghişan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Este WordPress o platforma sigura pentru websitul dvs.?

In ultimii ani, peste un milion din cele aproximativ 60 milioane websituri WordPress din lumea intreaga au fost afectate de probleme securitatii. Unii experti...

823 de cazuri noi,din fericire nici unul la Satu Mare

Până astăzi, 3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 54.009 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 27.750 de pacienți...

Românii iau cu asalt vămile

   În perioada 02.08.2020, ora 07:15 – 03.08.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 4551 persoane, dintre care 4539 persoane care fac excepție de...

Pe măsură ce crește numărul de teste crește și numărul bolnavilor

La nivelul județului Satu Mare, în data de 3 august 2020, se află în carantină la domiciliu 142 de persoane și nicio persoană pentru care se recomandă carantina, intrate în țară...

Medicul Specialist Roxana Varga: Importanţa alăptării şi  beneficiile ei.

  Roxana Varga, medic specialist neonatolog şi consultant în lactaţie acreditat IBCLC ne spune despre importanţa alăptării şi  beneficiile ei. Avantajele alăptarii pentru copil: Laptele de...