More


  DJ 193 A va fi refăcut pe toată lungimea

  - Advertisement -

  Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a avansat în mai multe discuții termenul de 15 iulie 2020 pentru reluarea lucrărilor de întreținere a drumului județean DJ 193A Satu Mare – Amați – Rușeni – Tătărești – Necopoi – Homorodu de Jos – Homorodu de Mijloc – Homorodu de Sus – Solduba – Hodișa – Socond – Rătești.

  Încep lucrările de întreținere
  Consiliul Județean a anunțat că termenul se referă la lucrări de întreținere, lucrările urmând a fi executate de firma cu care există un acord-cadru încheiat pentru realizarea lucrărilor de întreținere pe toată rețeaua de drumuri județene. Intervenția va începe în cel mai scurt timp, în funcție de condițiile meteorologice și vor fi executate în intravilanul localităților Amați, Rușeni și Tătărăști.

  Având în vedere că în cursul anilor 2019 și 2020 nu au fost executate lucrări de modernizare, s-au efectuat lucrări de reparații curente, întrucât executantul este în insolventă și a cerut denunțarea contractului, drumul s-a degradat, proiectantul ​lucrării de modernizare fiind nevoit să schimbe soluțiile tehnice propuse în proiectul tehnic inițial, prin emiterea unei dispoziții de șantier care să actualizeze întreaga investiție prin refacerea măsurătorilor topografice, geotehnice și să propună noi soluții tehnice pentru podețe, șanțuri și partea carosabilă, astfel încât scopul investiției și valoarea să rămână neschimbate. Chiar dacă au fost emise noi soluții tehnice, asigurăm cetățenii că drumul județean va fi refăcut pe toată lungimea, cu aceeași lățime și capacitate portantă din proiectul tehnic inițial. În cursul zilei de ieri, am transmis noi informații de la proiectant către executant referitor la cantități și am aprobat, de principiu, soluția tehnică pentru redactarea dispoziției de șantier.

  Săptămâna viitoare se finalizează procedura de subcontractare
  Suntem în ultima fază de stabilire a subcontractării, care se va finaliza în condițiile legii cu respectarea prevederilor legale.

  În cursul săptămânii viitoare va avea loc o nouă întâlnire cu toți factorii implicați pentru finalizarea procedurii de subcontractare și încheierea actului adițional pentru realizarea lucrărilor rămase de executat.

  Considerăm că nemulțumirea locuitorilor din zona Codrului față de suspendarea lucrărilor și starea precară a drumului, în special pe porțiunea Amați – Rușeni, este justificată, tocmai de aceea Consiliul Județean Satu Mare insistă pentru rezolvarea rapidă și reabilitarea drumului, în condiții de legalitate.

  Subcontractorul, pregătit pentru finalizarea lucrărilor
  Pe surse am aflat că firma subcontractoare este o firmă extrem de serioasă și este pregătită pentru începerea și finalizarea lucrărilor la cele mai înalte standarde. Aceleași surse ne-au dezvăluit că firma respectivă dorește să îi facă pe codreni extrem de mândri de “Autostrada“ lor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img