More


  FOTO. SPECTACOL ASTRONOMIC! COMETĂ, vizibilă pe cerul Sătmarului. Cu ochiul liber

  - Advertisement -

  Sătmărenii vor avea parte, în următoarele nopți, de un spectacol astronomic inedit și nu la ordinea zilei. Vor avea posibilitatea să vadă pe cerul Sătmarului Cometa C/2020 F3 NEOWISE, potrivit Severe Weather Alert – România.

  Spre orele dimineții (03:30-04), cometa va fi vizibilă către nord-est, iar începând din 10 iulie, inclusiv seara (după ora 23), spre orizontul nordic-nord-vestic. Pentru următoarele 2-3 nopți, în majoritatea regiunilor condițiile meteorologice vor fi optime (cer variabil sau mai mult senin), scrie AstroInfo.

  În perioada 11-24 iulie cometa este circumpolară, observată de pe teritoriul României, fiind, cel puțin teoretic, observabilă întreaga noapte. Totuși merită precizat faptul că la culminația inferioară cometa va fi la doar câteva grade deasupra orizontului nordic.

  Vorbim despre o cometă foarte strălucitoare, ajungând vizibilă chiar și cu ochiul liber.

  Totuși, datorită apariției acesteia în crepuscul, se recomandă utilizarea unui binoclu pentru observarea în detaliu a coamei cu nucleul, dar și a cozii și structurii acesteia.

  Cometa se poate observa și cu telescoape cu câmp larg, la grosisment de 40x-50x. De precizat faptul că în data de 5 iulie coada cometei avea deja 1°-2°, observată prin binoclu.

  Pe măsură ce strălucirea cometei va scădea, va fi nevoie de utilizarea permanentă a unui instrument optic (binoclu sau telescop), potrivit AstroInfo.

  Totuși se recomandă observarea cometei cu ochiul liber și descoperirea detaliilor care pe pot vedea fără instrument. Puține sunt cometele care ajung atât de strălucitoare încât să poată fi observare cu ochiul liber.

  În imagina prezentată de Severe Weather Alert – România, Cometa C/2020 F3 NEOWISE s-a suprapus cu cu norii noctilucenți, fotografie fiind făcută în această dimineață la Baia Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img