More


  FOTOGALERIE. Se lucrează în RITM ALERT la BIJUTERIA SĂTMARULUI. Ce se face mai exact

  =

  Lucrările la cel dea-l treilea pod peste Someș, cel amplasat în zona ștrandului, se desfășoară într-un ritm alert. Dacă în prezent se fac lucrări la drumurile de acces, în scurt timp vor începe și lucrările efective la ceea ce va fi viitoarea bijuterie a municipiului Satu Mare.

  Lucrări la drumurile de acces

  La finele săptămânii trecute accesul pietonilor pe dig dinspre zona Ostrovului a fost restricționată din cauza lucrărilor care se fac la cel de-al treilea pod. Anunțul a fost făcut chiar de către Primăria municipiului Satu Mare.

  ”Stimați sătmăreni, vă informăm că accesul pe digul din zona Ostrovului a fost închis pentru pietoni, deoarece se desfășoară lucrări în cadrul proiectului ,,Pod peste râul Someș -amplasament str. Ștrandului”. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, anunță Primăria Satu Mare.

  Bijuteria orașului

  Lucrările la cel de-al treilea pod peste Someș au început în cursul zilei de vineri, 10 iulie. Practic, până în prezent au fost efectuate lucrări la drumurile de acces spre acest obiectiv, urmând ca în scurt timp să înceapă și lucrările propriu-zise la pod.

  Ceea ce va fi viitoarea bijuterie a orașului Satu Mare, al treilea pod peste Someș, sau podul ”Govor-Gabor”, cum l-au numit unii, este construit austriecii de la Strabag, unul dintre cele mai importante companii din acest domeniu la nivel european.

  Potrivit lui Mircea Govor, în prima parte se va lucra mai mult în apă unde va fi realizată partea de fundație și de susținere a podului. Undeva prin luna septembrie sătmărenii vor putea vedea silueta podului ieșind din apă.

  ”Cei de la Strabag sunt foarte serioși. Eu colaborez cu divizia de drumuri a companiei pentru zona de Nord Vest mai exact cu ARL Cluj, și sunt foarte mulțumit de felul în care se organizează și muncesc. Am ferma convingere că vor duce la bun sfârșit construirea acestui pod, mult așteptat de sătmăreni, fără nicio problemă”, a declarat Mircea Govor în contextul mai sus menționat.

  Investiție de aproape 200 de milioane de lei

  Valoarea totală a acestei investiții este de 196,5 milioane de lei, din care râmân cele 24,6 milioane lei pentru studii și proiectare, însă lucrările de construcție se ridică la aproape 172 milioane lei.

  Ținând cont de cele arătate mai sus rezultă că finanțarea obiectivului va avea următoarea structură:

  – 115.247.935,20 lei cu TVA din surse proprii ale Consiliului local al Municipiului Satu Mare, credite contractate, obligațiuni emise de municipalitate sau din alte fonduri legal constituite

  – 81.344.496,80 lei cu TVA din fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

  Cel de-al treilea pod peste râul Someș va fi construit la Satu Mare cu o rampă de urcare de pe strada Ștrandului, de pe malul drept, și o rampă în zona fostului magazin Interex din Micro 17.

  Conform raportului de specialitate, structura celui de-al treilea Pod va fi suținută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oțel special, dispuse simetric în sistem semiharpă. De asemenea, se mai prevede amenajarea a patru benzi de circulație, cu câte două benzi pe sens, două trotuare prevăzute cu parapet pietonal și o pistă pentru bicicliști.

  Pentru accesul de pe diguri pe trotuarele podului se prevăd patru scări, câte două scări pe fiecare dig, iar pentru siguranța circulației pietonale se vor amplasa parapeți metalici de protecție pe rampe, viaducte și pod precum și pe scările de acces de pe diguri.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img