Gabriel Leș: “Doctorul Dorel Coica ar putea fi un candidat PSD la Primăria municipiului SATU MARE!”

Invitat luni seara în cadrul emisiunii Actualitatea sătmăreană de la Nord Vest TV, senatorul Gabriel Leș a vorbit despre situația actuală din organizația municipală și despre variantele de candidați pe care social-democrații le au pentru postul de primar al municipiului SATU MARE.

În calitate de președinte al organizației municipale a PSD, Gabriel Leș a recunoscut că a avut deja discuții cu fostul primar Dorel Coica și că după plecarea de la PRO România acesta ar putea fi un candidat al PSD-ului.
”Am avut discuții cu domnul Coica și vom încerca cea mai bună variantă de candidat pe partea stângă la Satu Mare. Așa cum au spus-o și colegii, dânsul s-a întors practic ACASĂ. Trebuie să maximizăm numărul de voturi pe care îl putem obține la nivel de municipiu Satu Mare și să reușim să avem cât mai mulți consilieri locali în viitorul mandat ca să putem gândi ca partid o strategie pe viitor, pentru următorii patru ani”, a spus senatorul Gabriel Leș. Acesta a amintit că deși în ultimii patru ani partidul a fost o bună bucată la guvernare la nivel național , la nivel local au fost nevoiți să facă opoziție…

”N-a fost o perioadă simplă pentru noi la Satu Mare ca partid în acești patru ani care au trecut . În condițiile în care eram la guvernare la nivel național, dar nu și la nivel local. A fost foarte greu, politic, de înghițit acest lucru, mai ales că și noi ca parlamentari social-democrați ne-am implicat pentru sprijinirea proiectelor începute pe vremea administrației Coica-Ștef și continuate acum de actualul primar și de cei de la Consiliul Județean.”

Se așteaptă rezultatele sondajului intern
Pe lângă varianta Coica, senatorul Gabriel Leș a amintit că în partid mai sunt două, trei persoane care ar vrea să candideze la primărie. Urmează ca după finalizarea sondajului intern să fie anunțată persoana care poate maximiza voturile partidului.

”Domnul Coica este un posibil candidat al PSD la primărie, mai avem încă doi-trei colegi care și-au exprimat această dorință de a fi vârful de lance al PSD la Primăria municipiului SATU MARE…Vorbim până la urmă de cel care poate aduce cele mai multe voturi…asta aduce și un număr mai mare de consilieri. Există un sondaj la nivelul organizației județene a PSD și vom decide cine va fi cel mai bun să atragă un număr mare de voturi la SATU MARE”, a declarat Gabriel Leș.

Fără alianțe preelectorale?
Senatorul Leș a recunoscut că încă nu s-au purtat la nivel de Satu Mare discuții concrete în privința unor alianțe preelectorale așa cum de exemplu la nivel de București Victor Ponta a anunțat că Pro România o susține pe Gabriela Firea.

”Deocamdată nu avem lucruri concrete la nivel județean în privința unor alianțe preelectorale…Ne concentrăm pe maximizarea voturilor PSD la Satu Mare. Noi mergem la câștig atât la Primăria municipiului SATU MARE, cât și la președinția Consiliului Județean”, a punctat senatorul Gabriel Leș, care a lăudat activitatea consilierilor locali PSD în acest mandat.

”Prefer oamenii care să și fie vocali atunci când e cazul să critice…Cred că grupul de consilieri PSD a făcut o muncă bună și de calitate în acest mandat. Important e pentru cetățeni ca lucrurile să fie făcute și e mai puțin important cine taie panglicile…Lucrurile bune la nivel de Satu Mare , trebuie s-o spunem răspicat, s-au făcut doar când PSD-ul a fost la guvernare, sunt chestiuni care țin de dezbatere și le țin pentru campanie”, a mai spus Leș.

UDMR are prima șansă
În final, senatorul Gabriel Leș a recunoscut că UDMR-ul pleacă la Satu Mare cu prima șansă, dar asta nu înseamnă că PSD-ul nu va merge la câștig…

”E logic, UDMR-ul pleacă cu prima șansă…Au 37% asigurat în județ. Partidele românești se împart, iar la nivel de alegeri dintr-un tur ei au prima șansă, dar asta nu înseamnă că nu ne jucăm șansele…” a mai spus Gabriel Leș, care la final a vorbit și de proiectele de viitor ale celor care vor ajunge să conducă județul și municipiul SATU MARE.

”Atragerea de investitori care să ne aducă tinerii acasă la Satu Mare după ce își termină studiile și e nevoie de cât mai multe fonduri europene atrase…Legat de pod, în sfârșit se face și nu mai e temă de campanie, la fel și PUG ”.

Emisiunea ACTUALITATEA SĂTMĂREANĂ de luni, 29 iunie, poate fi urmărită pe pagina de facebook a Gazetei de Nord-Vest și NORD VEST TV.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Moment solemn cu ocazia Zilei Imnului Național la Carei

Direcția de Cultură a Municipiului Carei organizează miercuri, 29 iulie 2020, de la ora 10.00, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Municipiul...

Zilele Porților deschise Seva Sana -Manufactura de sănătate& Retreat

În urmă cu un an de zile am hotărât să lăsăm deoparte viața urbană agitată și ne-am făcut curaj să trăim în mijlocul naturii,...

Cămin Cultural modren în Stana şi Soconzel

La mijlocul lunii Iunie au inceput lucrarile de modernizare, reparaţii a căminului cultural Soconzel, constand în demontarea scenei vechi din lemn, gresierea sălii, modernizarea...

Facilități la plata taxei de școlarizare pentru anul I la Universitatea Vasile Goldiș

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad pune la dispoziția candidaților numeroase facilități la plata taxei de școlarizare pentru anul I de studii dar...

Captură impresionantă de țigări de contrabandă

Polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Satu Mare au descoperit și confiscat în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în...