More


  Încep acțiunile de dinzecție împotriva țânțarilor

  - Advertisement -

  Primăria Municipiului Satu Mare va demara începând de joi seara, 9 iulie, acțiuni de dezinsecţie împotriva țânțarilor și a altor insecte generatoare de disconfort, în situația în care condițiile meteo vor permite acest lucru.

  În vederea distrugerii acestor insecte (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve se vor executa tratamente de dezinsecție la sol în zonele publice, pe spațiile verzi și cursurile de apă.

  În această primă fază se vor efectua tratamente la sol în parcuri, locuri de joacă și în cartierele de locuințe, după care va urma un aviotratament deasupra cursului Someșului, respectiv deasupra zonelor rezidențiale cu case.

  Din cauza vremii nefavorabile nu a fost posibilă programarea mai devreme a acestei etape de dezinsecţie.

  Totodată, Primăria Municipiului Satu Mare solicită asociațiilor de proprietari din municipiu să efectueze operațiunea de dezinsecție în subsolurile aferente blocurilor de locuințe pe care le administrează, concomitent cu acțiunea de dezinsecție desfășurată de către Primărie.

  Este absolut necesar ca aceste lucrări să fie realizare atât de asociațiile de proprietari cât și proprietariI de case în grădini și spațiile aferete, pentru ca acțiunile să aibă efectul scontat.
  De asemenea, rugăm apicultorii de pe raza municipiului Satu Mare să ia toate măsurile de protecţie necesare pentru familiile de albine, pentru a evita contactul cu substanţele insecticide distribuite pe toate zonele verzi ale oraşului.



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img