More


  Investiții la Ardud, prezentate de primarul Ovidiu Duma

  =

  Primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, a arătat, într-un interviu acordat unei televiziuni locale, că două importante proiecte se apropie de recepție. Este vorba de un Centru de Permanență Sanitară, care va fi recepționat în toamna acestui an, iar cel de-al doilea este alimentarea cu apă, canalizare, dar și stație de epurare în una dintre localitățile ce aparțin administrativ de Ardud, Gerăușa, ce va fi finalizat la începutul anului viitor.

  Centrul de Permanență Sanitară este construit prin finanțare dintr-un proiect de relații transfrontaliere România-Ungaria și va fi dat în folosință în tomna acestui an în Ardud, anunță Ovidiu Duma. Acest Centru va funcționa în clădirea fostului sediu al Primăriei Ardud.
  ”Astfel am dorit ca această clădire să continue a fi utilă comunității, ca și atunci când era sediul Primăriei: acum va deservi domeniul Sănătății”, a precizat primarul Ovidiu Duma.

  Contractul de finanțare s-a semnat anul trecut – 6 comune din zona Ardudului vor fi deservite de acest Centru. Clădirea va fi reabilitată și dotată cu aparatură medicală la standardele specifice unui astfel de Centru.

  În ceea ce privește al doilea proiect, primarul Ovidiu Duma are î vedere dezvoltarea localității Gerăușa. Este vorba desăre o investiție integrată de 7 milioane de lei în Gerăușa – infrastructură de apă și canal și stație de epurare. Primăria a aplicat la CNI, de curând, și pentru o finanțare prin care să se reabiliteze toate străzile din Gerăușa! Lucrarea se va finaliza la începutul anului viitor, motiv pentru care se lucrează intens…

  Pe o parte a străzilor, se fac săpăturile pentru alimentarea cu apă, pe cealaltă parte, cele pentru canalizare –lucru care a creat un disconfort, străzile devenind, și pe fondul ploilor torențiale, impracticabile, susține primarul, care le transmite oamenilor din Gerăușa scuze pentru acest disconfort inerent unui peisaj de șantier.

  ”În ultimele două săptămâni, s-a lucrat pe amenajarea străzilor, pe curățarea de nămolul care s-a întins peste suprafața pietruită a străzilor, s-au făcut șanțurile…”, transmite Ovidiu Duma.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img