More


  Patru vindecări și niciun caz nou la Satu Mare

  - Advertisement -

  Dacă la nivel județean situația în ceea ce privește pandemia de coronavirus se îmbunătățește, la nivel național situația devine tragică. Aproape 1750 de cazuri noi în week-end și 50 de decese. În timp ce la Satu Mare, tot în week-end, au fost înregistrate patru vindecări și niciun caz nou.

  La acest sfârșit de săptămână, în județul Satu Mare au fost anunțate patru vindecări, toate vineri, și niciun caz nou de COVID-19. Astfel, în județ sunt înregistrate 82 de îmbolnăviri și 72 de vindecări.

  Dacă mai punem la socoteală și faptul că în județul nostru au decedat opt persoane, rezultă că, în prezent, în județ, mai sunt doar două cazuri active, adică 2,5% din numărul total de cazuri confirmate.

  În timp ce județul nostru se vindecă, din păcate, în restul țării situația este tragică. Până ieri, 12 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.387 au fost externate, dintre care 21.545 de pacienți vindecați și 1.842 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

  Totodată, până ieri, 532 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

  De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 456 noi cazuri de îmbolnăvire. Până duminică, 1.884 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

  În intervalul 11.07.2020 (10:00) – 12.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 13 decese (10 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Ialomița, Prahova, Suceava, Vaslui și Vrancea.

  Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 1 deces la o persoană de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

  Sătmărenii, care au respectat cât de cât regulile de distanțare fizică și socială și au împiedicat, astfel, răspândirea pandemiei de coronavirus în județ, vor avea de suferit din cauza altor județe ale căror cetățeni nu au respectat aceste reguli.

  Asta deoarece atunci când vor fi impuse noi reguli anti-coronavirus, nu se va ține cont de faptul că județul Satu Mare este pe primul loc pe țară ca număr scăzut de cazuri, la distanță mare față de alte județe.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunț condoleanțe

  0
  spot_img
  spot_img