More  Peste 9.700 de kg de deșeuri electrice și electronice, adunate la Satu Mare

  Serviciul Local de Colectare a deșeurilor electrice își continuă activitatea și în vacanță. În urma acțiunii din 01-15 iunie, o cantitate impresionantă de peste 9.700 de kilograme de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost colectate selectiv de la populație și trimisă la reciclare în municipiul Satu Mare.

  Zeci de cetățeni au apelat la TelVerde
  Comunitatea s-a debarasat corect de aparatele electrice, zeci de cetățeni au apelat TelVerde 0800 444 800 și au chemat echipajele Serviciului Local de Colectare a deșeurilor electrice pentru ridicarea acestora de la domiciliu. Participanții la acțiunile de colectare au câștigat premii constând în obiecte electrice și electrocasnice, iar lista câștigătorilor campaniei de colectare poate fi găsită pe www.colecteaza.ro/ pe pagina acestei acțiuni de colectare.

  ”Când doriți să scăpați de deșeurile electrice din casă sau de la birou, puteți apela în continuare numărul TelVerde 0800 444 800 – serviciul de colectare gratuit de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Acesta este un SERVICIU PERMANENT, de care puteți beneficia, printr-un simplu apel la TELVERDE 0800 444 800!”, anunță cei de la Serviciului Local de Colectare Satu Mare.

  Trei zile lucrătoare
  Conform procedurii de funcționare a serviciului, după ce ați făcut o comandă la TelVerde 0800 444 800, veți fi contactat de Serviciul Local de Colectare Satu Mare. Împreună veți stabili ziua şi intervalul orar în care va avea loc ridicarea deşeurilor electrice. Termenul pentru a primi telefon din partea echipei locale este de 3 zile lucrătoare, din ziua următoare înregistrării unei comenzi în call-center. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare. TelVerde 0800 444 800 este un număr apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil de luni până vineri între orele 9.00-17.00.

  Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE au ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice. Acestea au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE