More


  PSD Face istorie la Satu Mare

  - Advertisement -

  PSD face un lucru în premieră, cel puțin la Satu Mare. Oferă al doilea post pe listele electorale pentru consiliul Județean unui sătmărean social democrat aflat în dispora. Anunțul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferințe de presă, de președintele PSD Satu Mare, Ionuț Oneț. Cu această ocazie, liderul PSD a mai anunțat și cine sunt candidații social democrați la Primăria Satu Mare și la preșdinția Consiliului Județean.

  Candidații PSD
  Liderul PSD a arătat că, în urma ședinței de ieri a PSD Satu Mare, au fost desemnați, prin vot, candidații PSD la Primăria Satu Mare, respectiv la președinția Consiliului Județean. Astfel, social democrații îl au ca și candidat la președinția Consiliului Județean tocmai pe liderul lor, Ionuț Oneț.

  În același timp, așa cum s-a mai vehiculat în presă, candidatul PSD la Primăria municipiului Satu Mare este Dorel Coica.

  Ionuț Oneț a arătat că, deși în prezent se află pe locul secund, după actualul primar, Gabor Kereskenyi, Dorel Coica are șanse reale de a câștiga Primăria Satu Mare.

  ”Aşa cum arată astăzi sondajele, are un scor bun. Într-adevăr, este pe locul II după domnul primar Kereskenyi, dar sunt sigur, printr-o campanie pozitivă, bazată pe proiecte, iniţiative şi prin ceea ce a făcut şi a lăsat a primărie, pentru că ştiţi prea bine în 2012-2016 a ocupat funcţia de primar, sunt sigur că prin experienţa lui, prin notorietatea şi prin implicarea lui, va aduce o plus valoare nu numai PSD ci şi întregii comunităţi din municipiul Satu Mare”, a declarat Oneţ.

  Premieră la Satu Mare
  În ceea ce privește listele pentru consilierii județeni, Oneț a arătat că cap de listă este chiar el, însă pentru locul secund s-a luat o decizie istorică și în premieră până acum, cel puțin la Satu Mare. Locul secund este atribuit unui sătmărean social democrat aflat în diasporă.

  Liderul PSD a mai precizat că le-a dat sarcină colegilor săi din partid să găsească persoana potrivită din diasporă care să ocupe acest loc eligibil.

  În altă ordine de idei, Președintele PSD Satu Mare a mai arătat că social democrații pornesc la drum cu gândul de a câștiga alegerile locale sau cel puțin să pătreze același număr de consilieri județeni și locali, dar să mărească numărul primarilor PSD în județ.

  Alianță cu orcine
  Tot cu ocazia aceleiași conferințe de presă, Ionuț Oneț a arătat că PSD Satu Mare este dispus să facă alianță cu absolut orice partid politic, înclusiv cu PNL sau USR.

  ”Suntem dispuși să facem alianțe cu absolut orice partid politic, desigur, în interesul cetățenilor. Am discutat cu conducerea centrală, avem libertate de a face alianțe în teritoriu cu absolut orice partid, nu avem nicio interdicție. Și pe această cale fac un îndemn către toate partidele politice să avem discuții, păreri bazate pe proiecte. Și desigur nu pot să neg faptul că suntem deschiși și cu o alianță post-electorală cu UDMR-ul. Deci, ușa Partidului Social Democrat va fi deschisă”, a declarat Ionuț Oneț în cadrul unei conferințe de presă.

  „Dacă tot am fost acuzați că am fost mai închiși, poate că nu am fost atât de flexibili, precum și-au droit cetățenii. Astăzi vin în fața sătmărenilor și spun clar că sunt deschis să fac alianță cu orice partid pentru binele și interesul sătmărenilor”, a mai adăugat Oneț.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img