More


  SamStudia și Biblioteca Județeană vor să vă lăsați seduși din nou la o ”Întâlnire pe nevăzute cu o carte”

  - Advertisement -

  Vă cam plictisește viața după COVID? Credeți că a sosit momentul pentru un mic răsfăț ieşit din comun, care să vă ajute să vă îmbogăţiți spiritual şi cultural deopotrivă, dar care totuși să nu vă pună în pericol sănatatea?

  Se păstrează tradiția
  SamStudia și Biblioteca Județeană vă invită din miercuri, 15 iulie între orele 15:00-18:00 în fața bibliotecii județene, la o nouă ediție ”Blind Date with a Book”!

  ”Păstrăm tradiţia şi vă seducem cu aceeaşi ispită – o întâlnire pe nevăzute cu o carte… sau mai multe… Căutați-le, găsiți-le, iar apoi descoperiți-le cu adevărat!

  Pentru aceia dintre dumneavoastra care nu au participat la edițiile anterioare, conceptul este simplu. Pornind de la principiul ”Nu judeca o carte după copertă”, voluntarii noștrii au ales vreo 100 de cărțulii drăguțe pe care le-am primit de la sătmăreni de bine și de la bibliotecă, le-au îmbracat frumos identitatea și le-au pus câte un indiciu. Dumneavoastra veniți, vă plimbați printre cărți, și alegeți ce vă inspiră. Le duceți apoi acasa și singura obligatie este cea morală, de a citii cartea. Dacă vreți însă să faceți și dumneavoastră un gest frumos pentru comunitate, puteți să ne ajutați cu mici donații. Toți bănuții din donații vor fi folosiți la proiectele pe care SamStudia le face pentru sătmăreni”, spun organizatorii

  Masca este obligatorie
  Din rațiuni de siguranță generală, vă avem rugamintea să purtăm cu toții măști și să păstrăm o distanță corectă între noi, în timp ce călătorim printre cărți. Înțelegem că masca produce disconfort, și că sunt personae care cred că pericolul a dispărut, dar suntem de părere că și centura de siguranță în automobile produce un ușor disconfort și cu toate că nimeni nu se așteaptă să facă accident când se urcă la volan, centura de siguranță salvează vieți. La fel face și masca. Singura diferență este că pericolul de care ne protejează masca este invizibil, deci mai greu de conștientizat. Cât despre căți, fiți fără grijă! Noi vă vom sta la dispoziție timp suficient încât să vă găsiți cartea potrivită, mai spus organizatorii.

  Misiunea  SamStudia este: ”Dezvoltăm comunitatea oferind  putere tinerilor”
  Fiindcă ne-ați onorat cu atenția dumneavoastră până aici, vă mai spunem că misiunea SamStudia este să ”dezvoltăm comunitatea oferind putere tinerilor”. Suntem de părere că tinerii sunt cei carte trebuie să-și construiască o viață din consecintele deciziilor care se iau astăzi în comunitate. Deci tinerii ar trebuii să aiba un aport cât mai consistent la construirea Sătmarului de mâine, care ar trebuii să reflecte nevoile și interesele lor. Astfel SamStudia este o platforma prin care tinerii pot să-și manifeste ”de facto” ideile și inițiativele, și să contribuie activ la modelarea comunității locale de mâine. Totodată, exercițiul în sine al implementării de proiecte, cu toate obstacolele pe care le presupune, este un inestimabil antrenament pentru proiectele pe care le vor desfășura în viitor, antrenament de care beneficiază voluntarii SamStudia. Credem cu tărie că această oportunitate de dezvoltare personală, coroborată cu implicarea activă în comunitatea locală, duce la formarea unor generații de profesioniști sătmăreni care aduc împreună atât aptitudini performante, un sistem de valori sănătos orientat spre plus de valoare în comunitate și atașament față de aceasta.

  Vă așteptăm miercuri în Parcul Central
  Să ne întoarcem însă la momentul curent. Ne vedem deci miercuri, 15 iulie 2020, între orele 15:00 – 18:00 În parcul central, unde vom descoperii împeună câte forme are de fapt dragostea şi cât de bine ne putem simţii când o împărtăşim şi cu alţii!

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img