Trei profesori, prinși copiind la titularizare

Trei profesori au fost scoși de la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante / rezervate din învățământul preuniversitar (titularizare), sesiunea 2020 după ce au fost prinși copiind. Alți 25 de candidați au ieșit din examen, în timp ce alți 33 nici nu s-au mai prezentat.

Retrași din examen sau nu s-au mai  prezentat
La proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri, 29 iulie, în cele două centre de examen din Satu Mare, s-au prezentat 383 de candidaţi (91,19%) din cei 420 candidaţi înscriși.

25 dintre candidaţi (5,95%) s-au retras din motive personale, iar 3 candidaţi au fost eliminaţi din examen. Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2019-2020.
Nu s-au înregistrat cazuri de candidați cu temperatura peste 37.3 grade Celsius.
Subiectele și baremele de corectare au fost publicate pe site-ul dedicat, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Ce urmează
Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 4 august, la sediul inspectoratului școlar, dar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediul inspectoratului școlar județean sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la sediul inspectoratului școlar județean și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în perioada 12 – 14 august.

Florin Dura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Barajul de promovare în Liga 3-a se vede la NORD VEST TV! CSM SATU MARE-Someșul Dej, sâmbătă la ora 17,30

Iubitorii fotbalului sătmărean vor putea urmări în direct la NORD VEST TV și pe pagina de facebook a nord vest tv meciurile de baraj...

Trei profesori, prinși copiind la titularizare

Trei profesori au fost scoși de la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante / rezervate din învățământul preuniversitar (titularizare),...

Ce facem cu PESTA porcină din județ? Directorul DSVSA Satu Mare, Nicolae Dumuța invitatul emisiunii ACTUALITATEA SĂTMĂREANĂ! În această seară de la ora 20!

Pesta porcină a revenit în forță. Avem 20 de focare în județul SATU MARE...Totul despre combaterea acestei boli în această seară de la ora...

Mircea Ciocan – Maior și Radu Panait sunt liderii propuși de USR Plus la șefia Consiliului Județean și a Primăriei

Alianța USR PLUS Satu Mare și-a lansat, miercuri 29 iulie, candidații la funcțiile de primar al orașului și de președinte al consiliului județean,...

Casa Judeţeană de Pensii Satu Mare aduce precizări referitoare la aspecte de interes pentru pensionari

Ordonanța de Urgență nr. 108/2020 care completează Legea 263/2010 aduce precizări referitoare la persoanele care au desfășurat activităţi din industria de armament cum ar...