More


  Vom avea șase serii la Liga 3-a? Startul noii ediții a eșalonului trei ar putea fi amânat până în septembrie

  - Advertisement -

  Conform calendarului oficial anunțat de FRF înaintea disputării meciurilor de baraj , sezonul 2020-2021 la Liga a 3-a ar fi trebuit să înceapă pe 29 august. Într-un format cu cinci serii a câte 18 echipe…

  Lucrurile ar putea suferi însă modificări după ce FRF a schimbat sistemul competițional la liga a 2-a și a mutat în septembrie startul în eșalonul secund. În plus tot mai multe cluburi din eșalonul trei se plâng că nu pot respecta protocolul medical de testare la 14 zile a echipei și că bugetele și așa afectate de criză , ar avea prea mult de suferit.

  De exemplu, doar pentru barajul de promovare în liga a 3-a un club participant a cheltuit minim 6000 de lei pe teste iar la un calcul simplu într-o lună s-ar duce pe …coronavirus 12000 lei.

  Unde mai pui și echipele de copii și juniori despre care nimeni de la FRF sau MTS nu scoate încă niciun cuvânt…

  Astfel, startul noului sezon la data de 29 august, așa cum fusese stabilit inițial, este imposibil, mai ales că și începutul Ligii a 2-a a fost devansat pentru primul weekend din luna septembrie. Florin Spînu, președintele ACSO Filiași, respectiv unul dintre cei doi membri reprezentanți ai Ligii 3 în Comitetul Executiv al FRF, cere măsuri de relaxare a protocolului medical, fiindcă ”sportul nu este locul acolo unde se infectează cei mai mulți” cu COVID-19.

  ”Nu are cum să înceapă la 29 august, dacă la Liga a 2-a e trecut pentru 5 septembrie. Voi purta discuții cu colegii mei membri afiliați, pentru că situația în care suntem acum, cu protocolul care trebuie respectat, cu siguranță nu putem să-l îndeplinim. Federația Română de Fotbal, prin conducerea ei, este în discuții, a depus către Guvern, către Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului, să se găsească diverse facilități pentru a putea a putea, și fotbalul mic, de la Liga a 3-a și copii și juniori, să înceapă competițiile. Pentru că altfel nu putem începe. Deci nu avem bani pentru a putea face aceste teste din 14 în 14 zile. Te duce undeva la 20.000 de lei pe lună.

  De asta cere și autorităților, statului, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Sănătății să ia în calcul că sportul nu este locul acolo unde se infectează cei mai mulți. Sportul înseamnă sănătate. Moll-urile sunt pline, în toate firmele de confecții, tricotaje, textile stă om lângă om. La mare vedem ce este acolo, pe planjă. Dar, în schimb, fotbalul, sau sportul, în general, a ajuns să fie oaia neagră a țării. Nu se poate așa ceva. Adică putem să facem antrenament în zece, dar nu putem juca în 11. Avem stadioane de zeci de mii de locuri, dar nu putem să stăm unul la cinci locuri, dar la mare se poate sta pe cinci metri pătrați 15 inși. Nu se poate. Trebuie ca Guvernul, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Sănătății să ia niște hotărâri în care să înceapă cu relaxări, să ne lase să jucăm”, a spus, pe un ton aspru, Florin Spînu, pentru Liga2.ro.

  Șase serii cu câte 16 echipe la Liga 3?

  Zvonuri sunt și că noul sezon de Liga 3 ar urma să înceapă cu șase serii în loc de cinci și că vor fi invitate și alte ocupante ale locului 2 din barajul de promovare, altele în afară de cele șapte deja anunțate. FRF ar vrea, astfel, să împace și capra și varza, după ce a făcut un regulament în care a decis să promoveze echipe pe baza fair-play-ului, după criteriul punctelor.

  Astfel, în Liga 3 au fost primite cluburi care au câștigat puncte inclusiv doar la ”masa verde”, nejucând, în timp ce altele, care au evoluat chiar în ambele partide, au obținut punct și, evident, au primit și cartonașe galbene, au rămas în Liga 4.

  E cazul promovării în Liga 3 de pe locul 2 al barajului a unor echipe ca CSM Râmnicu Sărat (1 punct obținut pe teren), Sportul Șimleu Silvaniei și Bărăganul Ciulnița (ambele cu 0 puncte obținute pe teren), în detrimentul unora ca Sporting Juniorul Vaslui, CA Oradea, Ştiinţa Turceni și Roberto Ziduri, care au obținut câte trei puncte pe teren, jucând ambele partide de la baraj.Iar CAO Oradea, echipă ce a jucat două meciuri și a învins chiar pe Someșul Dej cu 2-1 după ce a cedat, 1-3 cu CSM Satu Mare, a rămas nepromovată!

  FRF ar propune un sistem cu șase serii a câte 16 echipe fiecare (96 de echipe în total), deci ar fi acceptate încă șase echipe clasate pe locul 2 la baraj.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img