More


  Fraudă de 6,5 milioane lei

  - Advertisement -

  Peste 900 de cazuri de consum fraudulos de energie şi gaze depistate în primele sase luni ale anului în rețeaua De gaz

  • În judeţul Cluj au fost identificate cele mai multe situații de consum fraudulos de gaze naturale, iar în judeţul Iaşi, de energie electrică;
  • Pierderile estimate se ridică la peste 6,5milioane de lei.

  Specialiștii firmei de gaze au identificat, în perioada ianuarie  iunie a.c., 914 cazuri de consum fraudulos, 458 dintre acestea fiind în sistemul dedistribuție a gazelor naturale și circa 456 în rețeaua de energie electrică.

  În toate cele 914 de cazuri au fost găsite improvizații realizate de diverse persoane pentru a sustrage energie sau gaze naturaleLegăturile slabe sau neizolate între cabluri ori racordurile strânse cu sârmă la instalațiile de gaze naturale au pus în pericol atât copiii, cât și adulții care locuiau sau tranzitau zonele respective. 

  Specialiștii au zut izolații arse la cabluri sau legături neetanșe la instalațiile de gaze naturale,toate acestea fiind potențiale cauze generatoare de incendii într-un timp foarte scurt, de câteva secunde și cu urmări greu de imaginat. 

  Intervenţiile ilegale afectează totodată şiconsumatorii oneştiprin întreruperealimentării cu energie sau gaze naturale pentru anumite perioade de timp, reducerea calității serviciilor de distribuție energie electrică și gaze naturale şi ducimplicit, la creşterea unor cheltuieli.

  Cele peste 900 de cazuri de consum frauduloaucauzat companiei Delgaz Grid pierderi de 6,5milioande lei, în primele șase luni ale anului.

  În toate aceste cazuri au fost iniţiate măsuri legale pentru recuperarea prejudiciilor, fiind înaintate, în acelaşi timp şi plângeri penale, pentru aflarea ştragerea la răspundere a făptuitorilor. 

   Aceste acţiuni iresponsabile, prin care se încearcă sustragerea de energie sau gaze naturale, determină compania să continue verificărilîn teren şi să ia măsurile necesare din punct de vedere tehnic șilegal, pentru prevenirea unor situații similare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img