More


  Autogară modernă, construită la Satu Mare

  - Advertisement -

  La Satu Mare va fi construită o autogară modernă, din fonduri europene. Primăria Satu Mare a început construcția unui terminal pentru transportul public din municipiul Satu Mare, printr-un proiect în valoare de 8 milioane de lei, finanțat de Uniunea Europeană.

  Proiect în valoare de 8 milione de lei
  Primăria Satu Mare a început construcția unui terminal pentru transportul public din municipiul Satu Mare, printr-un proiect în valoare e 8 milioane de lei, finanțat de Uniunea Europeană. Terminalul este construit pe str. Botizului, pe un teren care până acum se află în paragină.

  Prin acest proiect, municipiul va beneficia de o autogară modernă unde va fi amenajat, tot din fonduri europene, un centru de control al traficului din municipiu.

  “Miercuri a început construcția terminalului de călători de pe str. Botizului. Este un proiect finanțat din fonduri europene în valoare de 8 milioane de lei. Am avut în vedere modernizarea transportului public în comun. Am achiziționat cu finanțare europeană deja 11 autobuze hibrid și vom mai cumpăra încă 6 autobuze. Acum a demarat construcția terminalului de călători, care va fi o autogară modernă. Apoi, tot din fonduri europene vom amenaja un centrul de control și monitorizare a traficului în municipiul Satu Mare. Pot să spun ca în următorul an, la fiecare 100 de lei pe care îi vom investi în oraș, 70 de lei provin din fonduri europene”, a declarat primarul Gábor Kereskényi.

  Va fi rezolvată și problema navetistilor
  Totodată, cu această ocazie va fi rezolvată și problema navetistilor care vin la muncă și la școală în municipiul Satu Mare.

  Noua autogară care se construiește în municipiul Satu Mare va avea un terminal prin care sistemul de transport din partea de nord și est a județului se va conecta cu sistemul de transport municipal. Cel puțin 10 linii ale acestui terminal îi vor deservi pe navetiștii din județ.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img